Zirve Üniversitesi, Öğrencilerini ABD'ye Gönderiyor

Zirve Üniversitesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 27 öğrencisini ABD'ye İngilizce eğitimi için yollayacak.

Zirve Üniversitesi, Öğrencilerini ABD'ye Gönderiyor
Üniversite, her yıl olduğu gibi bu yıl da hazırlık eğitimlerinin son kurlarını tamamlamak üzere 27 öğrencisini Amerika'ya yollayacak. İlk yıl Kuzey Teksas Üniversitesi, ikinci yıl Purdue Üniversitesi'ne giden öğrencilerin bu yıl Amerika'daki hangi üniversitede eğitim görecekleri sınavlardan sonra açıklanacak.

İngilizce öğretimine farklı bir bakış açısıyla yaklaşan Zirve Üniversitesi Hazırlık Bölümü, klasik yöntemlerin dışına çıkmak adına Kuzey Teksas Üniversitesi'yle işbirliği yaparak öğrencilere dört kurdan oluşan bir İngilizce eğitimi veriyor. Üniversitede İngilizce ve teknoloji konusunda öğrencilere çeşitli olanaklar sunulurken Gaziantep'in plakası olduğu için heryıl 27 öğrenci Amerika'ya yollanıyor.

Rektör Prof. Dr. Adnan Kısa, “Zirve Üniversitesi'nde hazırlık süreci her biri 2 ay süren A, B, C ve D kurlarından oluşur ve C kurunu tamamlayan öğrenciler, belli bir değerlendirme prosedürene tabi tutulurlar. Üniversitemiz bu öğrencilerden en başarılı 27'sini İngilizce eğitimlerini tamamlamak üzere bu yılda Amerika'ya yollayacak” dedi.

'Yabancı dil eğitimini her ne kadar öğrencilerimiz burada hazırlık eğitimi alarak sonuçlandırmaya çalışsada bu durum dili kendi anavatanında öğrenmekle bir olmuyor ' diye konuşan Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, “Zirve öğrencileri yabancı akademisyenler tarafından bir yıl boyunca iyi bir eğitim almakla kalmıyor, bölüme geçtiklerinde de dersleri İngilizce olarak alıyor. Dileyen öğrencilerimizde 2+2 programları sayesinde eğitimlerinin bir bölümünü anlaşmalı olduğumuz üniversitelerde gerçekleştirebiliyor” şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA