Vali Güzeloğlu: “istihdamda Önemli Başarılar Elde Ettik”

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 2011 yılında Mersin’de Türkiye’de vurgulanan istihdam projelerinde büyük bir başarının el birliği ile ortaya konduğunu belirterek, başarılı çalışmaları 2012 yılında da sürdürmeyi amaçladıklarını söyledi.

Vali Güzeloğlu: “istihdamda Önemli Başarılar Elde Ettik”
Mersin İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Şubat Ayı Toplantısı, Vali Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında yapıldı. Mersin İl Özel İdaresi 'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Güzeloğlu, Türkiye ekonomisinin ve dünyada yaşanan ekonomik gelişmelerin odağındaki en önemli konunun istihdam olduğunu vurguladı.

Mersin 'de mesleki eğitim ve istihdam alanında önemli başarılar elde edildiğine işaret eden Güzeloğlu, “Mersin olarak 2011 yılı içerisinde Türkiye 'de vurgulanan istihdam projelerinde büyük bir başarıyı el birliği ile son derece başarılı bir şekilde ortaya koyduk. Mesleki istihdama ve mesleğe dönük eğitim boyutlarında Milli Eğitim Bakanlığı ve ülkemizin ulusal ve yerel dinamiklerinin katkılarıyla Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi 'nde (UMEM) ülkemiz çapında başarılı sonuçlar elde ettik. Mersin olarak aktif iş gücü konumunda olan esnafımız ile çalışanlarımızın kabiliyetlerini geliştirmeleri için yapılan projelerde Mersin olarak büyük başarı gösterdik” dedi.

Mesleki eğitimde örnek kabul edilen ve Milli Eğitim Bakanlığı 'nın uygulamaya koyduğu projelerin Mersin 'den başladığına dikkat çeken Güzeloğlu, Bakanlığın, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) içerisine kurulan ve Türkiye 'de bir ilk olma özelliği taşıyan MTOSB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 'nin tüm Türkiye genelinde uygulamaya konulması yönünde politika belirlediğini anımsattı. Güzeloğlu, “Geride bıraktığımız 2011 yılı içerisinde de sigortalı istihdam artışı açısından Türkiye Şampiyonu olan Mersin, yine aynı dönemde net sigortalı işyeri açılmasında da Türkiye 'nin ilk sıralarında yer aldı. Başarılı çalışmalarımızı 2012 yılında da sürdürme amacındayız” diye konuştu.

Toplantıda, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri, il düzeyinde istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile gençlere, kadınlara, özürlülere, terör mağdurlarına, eski hükümlülere ve uzun süreli işsizlere yönelik mesleki eğitim ve uyum programları konusunda görüş ve önerilerini sundular.
Kaynak: İHA