Meclis'te 'Hocalı Katliamı' Sergisi

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "28 Şubat Süreci" ile ilgili değerlendirmesinde, "28 Şubat; millet iradesine, millet iradesinin tecelli yeri olan TBMM'nin iradesine düşürülmüş bugüne kadarki en kirli, en koyu lekelerden biridir" dedi.

Meclis'te 'Hocalı Katliamı' Sergisi
'Hocalı Katliamı'nın 20. yıldönümü dolayısıyla Meclis Şeref Holü'nde resim sergisi açıldı. Serginin açılışına TBMM Başkanı Çiçek ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da katıldı. Çiçek, serginin açılışında yaptığı açıklamada, katliamı lanetlediklerini belirterek, 'Bu, ortak acımızdır. Bu acının unutulmaması adına bugüne kadar yapılmış bir çok faaliyet var. Biz de Meclis olarak hem Genel Kuruldaki konuşmalarla hem de açılmış sergiyle bu acıyı hatırlama ve hatırlatma adına bir etkinlik gerçekleştirdik 'ifadelerini kullandı.

'28 Şubat'ın yıldönümüyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Çiçek, '28 Şubat; millet iradesine, millet iradesinin tecelli yeri olan TBMM'nin iradesine düşürülmüş bugüne kadarki en kirli, en koyu lekelerden biridir. Keşke Türkiye, böylesine bir olumsuzluğu yaşamamış olsaydı. Türkiye bunları hak etmedi, hak etmiyor. Bu tür müdahalelerle millet, iradesine saygısızlık gösterenleri hiçbir zaman hayırla anmadı, anmıyor ve anmayacak 'diye konuştu.

Türkiye'nin doğru bir tercihle cumhuriyet ve demokrasiyi seçtiğini ifade eden Çiçek, bu değerleri kazandıranları şükran ve rahmetle andıklarını ifade etti. Türk milletinin demokratik olgunluğu bulunduğunu dile getiren Çiçek, kimseye neyin doğru neyin yanlış olduğunu ayırt etme noktasında bir yetki vermediğini kaydetti. Çiçek, 'Milletimiz kendisi için doğru olanın ne olduğuna karar verebilecek ehliyet, liyakat ve olgunluktadır. Ama maalesef halen milletin doğruyu yanlıştan ayırt edemeyeceğini hesabakatarak kendince Türkiye'ye şekil vermek isteyen, millet iradesini bir tarafa koyup, milletin istikametini tayin etmeye çalışanlar vardır. 28 Şubat da bunlardan biridir. Yöntemi ne kadar farklı olursa olsun bu bir hukuksuzluktur. Millet iradesine saygısızlıktır 'dedi.

'28 Şubat sürecine' giderken başta siyaset kurumu olmak üzere bir kısım anayasal kuruluşların iyi bir sınav vermediklerini savunan Çiçek, 'Burada en fazla üzerinde durmamız gereken husus şudur: Bu müdahaleyi yapanlar da yeri geldiğinde ülkenin birliği ve beraberliğinden bahseder ama 28 Şubat süreciyle toplumun belli bir kesimi horlanmış, itilmiş, kakılmış, birlik ve beraberliği temelden sarsacak asılsız iddia ve ithamlarla Türkiye, o günlerde maalesef çok sıkıntılı bir ortama girmiş, kara günler deyaşamıştır. İnşallah Türkiye artık aydınlığa kavuşmuştur. Türkiye'nin her sorununa demokrasiye, hukuka aykırı yol ve yöntemlerle değil, neyi yapacaksak bu çatının altında yapacağız, kim ne söyleyecekse bu çatının altında söyleyecek. Bunun dışında sorun çözecek başkaca bir makam yoktur 'diye konuştu.
Kaynak: İHA