İhracatçı Birliğinden Uğur Soğutma’ya Büyük Onur

Ege İhracatçı Birlikleri tarafından İzmir’de düzenlenen, 2011 yılının ihracat yıldızlarının ödüllendirildiği törende Uğur Soğutma, gerçekleştirdiği 119 milyon 618 bin 691 dolar tutarındaki ihracatla, sektöründe birincilik ödülüne layık görülerek ‘En İyi’ olmanın gururunu bir kez daha yaşadı.

İhracatçı Birliğinden Uğur Soğutma’ya Büyük Onur
Soğutma sektöründe lider konumda yer alan, 137 ülkeye ürünlerini ihraç eden, 200 'den fazla ürün çeşitlemesine sahip, dünyanın tanınmış içecek, dondurulmuş gıda ve dondurma markalarının tercihi Uğur Soğutma, 2011 yılı boyunca gerçekleştirdiği 119 milyon 618 bin 691 dolar tutarındaki ihracatla Ege İhracatçı Birlikleri tarafından makine kategorisinde 'Ege 'nin en fazla ihracat yapan 1. firması 'ödülüne layık görüldü

Kaya İzmir Termal&Convention Otel 'de gerçekleşen ödül töreninde ödülü Uğur Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Takmaklı, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan 'ın elinden aldı. Ülkemize fayda sağlıyoruz diyen Takmaklı; “Türkiye 'nin soğutma sektörünün lider kuruluşu Uğur Soğutma olarak bu ödüle layık görülmekten büyük mutluluk duyuyorum. 2011 yılında ihracatta yüzde 13 oranında elde ettiğimiz büyüme ile her geçen gün daha da büyüyüp güçleniyor, Ülkemize fayda sağlıyoruz. Dünyanın 137 ülkesinde tercih edilmenin de yaşattığı gururla, ihracatımızı arttırarak istihdama ve ekonomiye olan katkılarımızı en üst seviyeye taşımayı hedefliyoruz. Uğur Soğutma olarak hedeflerimize ulaşmak için var gücümüzle çalışarak ülkemiz ihracatına daha büyük katkılar sağlayacağımıza inanıyoruz. Bu ilerlemeye hız kazandırırken ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz” dedi.

Konuşmasını tüm çalışanlarına seslenerek sürdüren Takmaklı, “Ayrıca şirketimiz olarak bugün bu ödüle layık görülmemizde, bu mutluluğu yaşamamızda katkısı olan, gece gündüz çalışan, verdiği emeklerle dünyanın 137 ülkesine adımızı taşıyan tüm Uğur çalışanlarına buradan teşekkürlerimi iletiyorum” sözleriyle ödülü tüm Uğur Soğutma çalışanları adına aldığını bir kere daha belirterek sözlerini tamamladı.Makine kategorisinin Ege ihracat yıldızı Uğur Soğutma 'nın, Nazilli 'deki fabrikasında üretilen ürünlerin yüzde 51 'i başta Avrupa ülkeleri olmak üzere, birçok ülkeye ihraç edildiği belirtildi.
Kaynak: İHA