'Erzurum, Eğitim ve Sağlık Yatırımları İle Şaha Kalkacak'

Erzurum Özel Şifa Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Sabahattin Dalga, Erzurum'a yapılacak en güzel ve kalıcı hizmetlerin başında eğitim ve sağlık yatırımları geldiğini söyledi.

Erzurum, eğitim ve sağlık şehri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Atatürk Üniversitesi'nden sonra kurulan teknik üniversite için çalışmalar tüm hızıyla sürerken, sağlıkta da benzer çalışmalar kararlılıkla yürütülüyor. Özel Şifa Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Sabahattin Dalga, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı 'yı makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı. Teknik üniversitenin Başbakan 'ın Erzurum 'a hediyesi olduğunu belirten Yaylalı, üniversite alt yapı çalışmalarının ileride Başbakanı mahcup ettirmeyecek bir özveriyle yürütüldüğünü söyledi.

Kamuoyunda çalışmaların yavaş yürütüldüğüne dair söylentilerin doğru olmadığını savunan Yaylalı, 'Koşuşturmacadan şehir dışına çıkarken uçağa zor yetişiyorum. Yeni üniversite kurmak kolay değil. Zaman zaman haksız eleştiriler karşısında yılmadan doğru bildiğim yolda güçlü bir üniversite akademik kadrosu kurarak eleştirileri boşa çıkartacağımızı düşünüyorum. ' dedi.

Erzurum Özel Şifa Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Sabahattin Dalga ise Erzurum 'a yapılacak en güzel ve kalıcı yatırımların başında eğitim ve sağlık yatırımları geldiğine dikkat çekti. Haksız eleştirilerin bazen Şifa Hastanesi için de yapıldığını hatırlatan Dalga, 'Biz olaya, 'meyveli ağaç taşlanır' düşüncesinden bakarak yolumuza devam ediyoruz. ' diye konuştu.

Ayrıca Dalga, temsil makamlarındaki insanların geçici, kalıcı olanın ise yatırımlar olduğunu, Şifa Hastanesi 'nin de yatırım alanını genişleterek önümüzdeki yıldan itibaren Sağlık Meslek Yüksek Okulu açmak için çalışma başlattıklarını kaydetti.