Adıyaman Su Sporları Merkezi Projesi Hayata Geçiyor

Adıyaman Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü'nce hazırlanan ve İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) tarafından kabul edilen, 'Adıyaman Su Sporları Merkezi' ile ilgili proje, Vali Ramazan Sodan'ın da katıldığı törenle imzalandı.

İmza töreninde konuşan Vali Sodan, Adıyaman'ın proje yazma konusunda önemli bir aşamaya geldiğini belirterek, bu projenin de Adıyaman'ın tanıtımına önemli katkı sağlayacağını ifade etti. Vali Sodan projeyle ilgili şunları söyledi:

'Adıyaman SODES ve İKA projelerinde çok iyi yerlere gelmiştir. Valilik olarak tüm projelere destek sağlayabilmek için çalışıyoruz. Başarılı olan tüm projelere destek vermenin yanı sıra kurumlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarının yeni projeler hazırlamaları konusunda çalışmalarını sürdürmelerini bekliyorum. Atatürk Barajı'nda yapılacak su sporlarında ilimiz spor merkezi haline gelecektir. Özellikle Adıyamanlıların Atatürk Baraj Gölü'nden daha fazla faydalanıp, su kültürüyle tanışması ve su sporlarında daha iyi bir yere gelecektir. '

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı ise İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın desteklediği ve 647 bin 172 lira 97 kuruş bedelli proje kapsamında Gazihandede mesire alanına su sporları merkezinin kurulacağını kaydetti. Bağcı, kurulacak temel tesislerle başta kürek, yelken, kano sporu ve ardından diğer su sporlarının yaygınlaşması ve Adıyaman'ın su sporları turizminden pay almasının sağlanmasını amaçladıklarını ifade etti.

İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Özkan da Gençlik Hizmetleri ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü'nün hazırladığı projenin Adıyamanlıların su kültürüyle tanışıp, su sporlarında Milli sporcuların yetiştirileceği bir merkez olmasını ümit ettiklerini belirterek, projenin hayırlı olmasını diledi.