Ses Yarışması

Gençlik Merkezleri arası bay ve bayanlar kategorilerinde Türk Halk Müziği solist, solo çalgı uzun hava ve toplu icra branşları yarışmaları yapıldı.

Ses Yarışması
Renkli görüntülere sahne olan yarışmada, dev afişteki bakanlık logosuna, sahneye kurulan inşaat merdiveni ile müdahale edilirken, erkek öğrenciler hata yapmada yarıştılar. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2012 yılı faaliyet programı gereği Gençlik Merkezleri arasında Türk Halk Müziği solist, solo çalgı, uzun hava ve toplu icra branşlarında yaş grupları kız-erkek yarışmaları, Genel Maden İşçileri Sendikası Şemsi Denizer Salonu'nda gerçekleştirildi.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz ile çok sayıda davetli, bürokrat ile yarışmacıların aileleri katıldı.Yarışmalara müracaat eden 80 adaydan 40'ı provalarda elenirken, ilk turu geçen 40 aday ise kıyasıya yarıştı. Dinleyiciler, aynı türküleri farklı ses ve yorumlardan dinleme imkanı bulurken, jüri üyeleri ise özellikle bayanlar kategorisindeki dereceye girenleri belirlemekte hayli zorlandı.

Erkekler kategorisindeki yarışmalar ise ilginç bir olayla başladı. Yarışmayı düzenleyen Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün logolarının yanı sıra yarışma ve kategorilerinin yer aldığı dev afiş, spot ışıklarının ısısına dayanamadı. Afişin bakanlık logosunun bulunduğu kısım,tutturulduğu yerden boşalınca afişin bir bölümü katlı bir şekilde yarışmalara devam edildi.Erkek yarışmacılara geçildiği esnada, saz ekibinin oturduğu bölümün arka kısmından geçirilen bir merdiven kuruldu. Merdivenin üzerine çıkan görevli, bez afişin kıvrılan bölümünü düzelterek sahne duvarına yeniden yapıştırdı.12-14 yaş grubu erkekler kategorisindeki yarışmacılar, heyecanlanınca hata yarışına girdi. Önceki yıl yarıştığı küçük yaş grubu bayanlar kategorisinde il, grup ve Türkiye Şampiyonluğunu elde eden Betül Akman ise bu yıl ilk kez yarıştığı 19-24 yaş grubu bayanlar kategorisinde birinci oldu.

Dereceye giren yarışmacılardan birincilere fotoğraf makinesi, ikincilere MP4, üçüncülere ise saat hediye edildi. Kategori birincileri ve ikincilerinin ise 24-25 Mart tarihlerinde Kırşehir'de düzenlenecek grup yarışmalarında Zonguldak'ı temsil edeceği öğrenildi.Yarışmanın kategorileri ve dereceye giren öğrenciler şöyle: '12-14 yaş grubu kızlar kategorisinde Damla Akıllı birinci olurken, Beyza Özen ikinci, Melisa Görür üçüncü oldu.12-14 yaş grubu erkekler kategorisinde ise Ferhat Kuyucu birinci, Ömer Deniz Akbulut ikinci, Semih Öztürk üçüncülüğü elde etti. 15-18 yaş grubu kızlar kategorisinde Nebiye Tuçe Arslanbaki birinci, İlayda Kırca ikinci, Gülşah Turan üçüncü oldu. 15-18 erkekler kategorisinde birinciliği Zafer Derin elde ederken, Buğra Soğuoğlu ikinciliği, Hasan Gürer Saka ise üçüncülüğü elde etti.

19-24 yaş grubu kızlarda ise Betül Akman birinci, Aysun Yıldırım ikinci, Zulal Derin ise üçüncü oldu. 19-24 yaş grubu erkeklerde Mehmet Servet Büyükbaş birinci, Turgut Keskin ikinci, Uğur Tüfekçi üçüncü oldu. Solo çalgı küçükler kategorisinde Şükriye Doğan Şentürk, solo çalgı büyüklerde Sefa Can Merdivan bağlamada birinci oldu. Yarışmaya katkıları nedeniyle Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir ile GMİS Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam'a teşekkür plaketi verildi. Başkan Özdemir, GSİM Müdürü UğurAkdeniz'in elinden plaketini alırken, Sarıçam ise plaketini Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in elinden aldı

Yarışmada, Avrupa Genç Bayanlar Boks Şampiyonası'nda Avrupa üçüncüsü olan ve son Türkiye Genç Bayanlar Boks Şampiyonası'nda üçüncülüğü elde eden İrem Civan'a ise MP4 hediye edildi. Zonguldak'ta Cumartesi günü GMİS Salonunda gerçekleştirilecek eleme yarışmaları sonunda branşlarında birinci ve ikinci olanların 24-25 Mart tarihleri arasında Kırşehir'de gerçekleştirilecek grup elemelerinde Zonguldak'ı temsil edecekleri belirtildi.
Kaynak: İHA