Ünye Belediye Başkanı Arpacıoğlu Açıklaması

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, ''Ünye'de yaşadıkları halde başka yere nüfusunu götürecek olanlar 700 TL para cezasının yanı sıra, haklarında yanlış bilgi vermekten dolayı savcılığa suç duyurusunda bulunacağımızı da unutmasın'' dedi.

Arpacıoğlu, yılsonu yaklaşırken nüfus çalmak isteyenlerin tekrar ortaya çıktığını iddia ederek, buna izin vermeyeceklerini söyledi.

Adrese dayalı nüfus sayım işleminin yaklaştığını hatırlatan Arpacıoğlu, şunları dile getirdi:

''Ünye'de yaşayan ve Ünye'ye sahip çıkan hemşehrilerimizin yanında olduk. Ancak Ünye'de yaşayıp, Ünye'nin nimetlerinden istifade edip, Ünye'ye sahip çıkmayanlara da her zaman gereken cevabı verdik. Şimdi bir defa daha Ünye'ye sahip çıkma zamanı. Çünkü yeni bir yıla giriyoruz ve nüfus sayımı yapılacak. Bazı insanlar bazı menfaatler vaat edilerek kandırılıp, nüfuslarını başka yerlere aldırmaya kalkıyorlar. Bunlar isim ve adreslerine kadar biliniyor ve buna göz yummayacağız.''

Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte kapanma durumu olan belediyelerden bazılarının buna yöneldiğini iddia eden Arpacıoğlu, şunları kaydetti:

''Hem nüfusunu başka yere götürmeye kalkışanları, hem de onları menfaat vaadiyle kandıranları bir kez daha uyarıyorum, bundan vazgeçsinler. Aksi taktirde kendilerini ifşa ederiz. Ünye'de yaşadıkları halde başka yere nüfusunu götürecek olanlar 700 TL para cezasının yanı sıra, haklarında yanlış bilgi vermekten dolayı savcılığa suç duyurusunda bulunacağımızı da unutmasın. Kendilerine vaat edilen menfaatler, karşılaşacakları cezaları ödemeye yetmeyecektir. Bir defa daha kendilerine diyorum ki, bu yanlıştan dönün. Diğer taraftan, duyarlılık gösteren bütün hemşehrilerimize ve mahalle muhtarlarımıza da teşekkür ediyor, vatandaşlarımızı bu konuda uyanık olmaya davet ediyorum.''

Muhabir: Hacer Öztürk

Yayıncı: Dilek Sezen
Kaynak: AA