Atso Dünya Turizm Fuarı'nda

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu başkan yardımcıları Güray Parlak, Adnan Vücudi Özen ve yönetim kurulu üyeleri, Londra'da dün açılan Dünya Turizm Fuar'ında çeşitli temaslarda bulundu.

Stant ziyaretinin ardından Vali Altıparmak ve beraberindeki heyet, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan ve Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı ile görüştü. Turizmin çeşitlendirerek 12 aya yayılması için geliştirdikleri projeler hakkında bilgi veren heyet, sahil bandı dışındaki bölgelerin turizme kazandırılması ve kırsal turizmin geliştirilmesine büyük önem verdiklerini, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'na bu konuda bir proje başvurusu yaptıklarını belirttiler.

Müsteşar Özgür Özaslan ise Antalya'nın sahip olduğu değerlerin farkında olduğunu, kış sezonunu da içine alarak geliştirilecek projeleri desteklediklerini söyledi.

Antalya'nın gelecek yıllarda Rusya, Almanya ve İngiltere'deki turizm fuarlarına çarpıcı bir stantla katılmasını istediğini dile getiren Özaslan, Antalya algısının yurt dışında çok pozitif olduğunu, bu durumun artarak devam etmesini arzuladığını kaydetti.

-Antalya tanıtım katalogları görücüye çıktı-

Öte yandan Antalya Tanıtım AŞ'nin golf, gastronomi, sanat, sağlık, kültür ve spor-su altı dünyası temalarıyla hazırladığı tanıtım katalogları fuarda ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Vali Ahmet Altıparmak, Antalya Tanıtım AŞ ile tek elden yürütülen tanıtım çalışmalarının meyvelerinin ileriki dönemde alınmaya başlanacağını söyledi.

Katalogların ilk kez Londra Turizm Fuarı'nda dağıtıldığına dikkati çeken Altıparmak, ''Fuarlarda tek elden tanıtımın faydalı sonuçlarını görüyoruz, bundan da mutluluk duyuyoruz'' dedi.

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak da Antalya'yı tüm yönleriyle ve daha etkili tanıtmayı amaçladıklarına işaret ederek, İngilizce hazırlanan kataloğun ileriki günlerde Türkçe, Almanca ve Rusça olarak da hazırlanacağını, uluslararası fuarlarda dağıtılacağını bildirdi.

Muhabir: Şamil Kahveci

Yayıncı: Güç Gönel
Kaynak: AA