Hayrat Belediye Başkanı Nuhoğlu Açıklaması

Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu, yaptıkları hizmetlerle ilçeye çağdaş ve modern bir görünüm kazandırdıklarını söyledi.

Nuhoğlu, yaptığı açıklamada, 3 dönemdir Hayrat Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğünü belirterek, ''Görevde bulunduğumuz süre içinde Hayrat'a önemli hizmetler kazandırdığımıza inanıyorum. Bu hizmetlerle ilçemiz çağdaş ve modern bir görünüme kavuşmuştur'' dedi.

İlçeye Hükümet Konağı binasının tamamlanarak hizmete girdiğini ifade eden Nuhoğlu, ''Böylece devletin kurumları tarafından kullanılan binamız şimdi bize kaldı. O binayı yıktık. Yerine yöresel mimariye uygun bir proje uygulayarak yeni belediye binası yapacağız. Projenin ihalesi yapıldı ve tamamlandı. Şimdi yapım ihalesini gerçekleştireceğiz. Bu bina bittiğinde Hayrat'a yakışır bir belediye hizmet binası kazandıracağız. 5 katlı planladığımız binada belediyenin bütün birimlerini barındıracağız. Yapacağımız çevre düzenlemesi ve çevredeki diğer binaların yöresel mimariyle donatılmasıyla ilçe merkezi istediğimiz güzelliğe sahip olacak'' diye konuştu.

İlçeye yüksekokul kurulması için gerekli sözü aldıklarını kaydeden Nuhoğlu, ''Yaptığımız girişimlerle Hayrat'a Karadeniz Teknik Üniversitesi bünyesinde Ziraat Yüksekokulu kurulması noktasında bir söz aldık. Şimdi yüksekokul için bina yapacağız. İşadamlarımızdan destek bekliyoruz. İlçemizdeki eski ilköğretim okulu binasında İmam Hatip Ortaokulu'nu açtık. Seneye de İmam Hatip Lisesi'ni aynı binada açacağız'' dedi.

Nuhoğlu, ilçede yaşanan su sorununu da büyük ölçüde çözdüklerini belirterek, şunları söyledi:

''İlçemizde yaşanan sel ve heyelanlar yüzünden adeta felç olan içme suyu isale hattının önemli bir kısmını tamamen yeniledik. 3-4 kilometrelik kısmı daha değişecek. Şimdi 3.5 milyon liraya mal olacak yeni içme suyu projesinin 30 Ekim tarihinde ihalesini yaptık. Yayladan getireceğimiz suyla ilçemizin bütün su sorununu çözmüş olacağız. Hayrat-Balaban Köprüsü yeniden yapılıyor. Yanındaki eski tarihi köprü ise restore edilecek. Köy ve mahallelerimize 15 kilometreye yakın asfalt yol kazandırdık. Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar'a teşekkür ediyoruz. Belediye olarak 3 bin ton asfaltımız var. Bunu da önümüzdeki günlerde hava şartları uygun olursa mahallelerimizde ve grup yollarımızda belirlediğimiz noktalara dökeceğiz. Kanalizasyonu tamamladık. Mahallelerimize 10 kilometre beton yol döktük.''

Muhabir: Aydın Gelleci

Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA