2 Günde Yanan Ormanlık Alan, Aylarca Çalışma İle Yeniden Ekime Hazır Hale Getirildi

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Hakkı Ünal, yangının 2 günde yaktığı ormanlık alanın aylar sonra yeniden ekim ve dikime hazır hale getirildiğinii ifade etti.

2 Günde Yanan Ormanlık Alan, Aylarca Çalışma İle Yeniden Ekime Hazır Hale Getirildi
Zonguldak Orman Bölge Müdürü Hakkı Ünal, 18 Nisan 2012’de Karabük’ün Safranbolu ilçesi Toprak Cuma mevkiinde bulunan ormanlık alanda çıkan yangın sonucu 835 hektar alanın kül olduğunu hatırlattı. Yan alanın yeniden rehabilite edilebilmesi ve yangına dayanıklı tesislerin kurulması için çalışma başlattıklarını belirten Ünal, yaklaşık toplam 350 kişilik ekip tarafından alanda boşaltma çalışmalarının gerçekleştirildiğini anlattı. Rekor sürede çalışmaların tamamlandığını belirten Ünal, “Yanan alanda kısa bir süre içinde üretim çalışmalarının yaptık. Ttoprak işlemesi bitirilerek, saha ekim dikim çalışmalarına hazır hale getirildi.

Bunlar yaklaşık 350 kişilik ekiple yapıldı. Ayrıca Batı Karadeniz Bölgesi’nde ilk kez uygulanacak olan ‘Yanan Alanların rehabilitasyonu ve Yangına Dayanıklı Orman tesisleri’ projesi kapsamında ise 5 kilometre yeni yol, 2 kilometre traktör yolu, 6,5 kilometre sanat yapısı ve 6,5 kilometre üst yapı tesisi ve teraslar yapıldı. Bu çalışmalar ise yine 300 kişilik ayrı bir ekip tarafından yapıldı. Rekor sayılabilecek kadar kısa sürede çalışmalar tamamlandı. Şuanda ekim ve dikime hazır hale getirildi.

” Yanan alanın, şu ana kadarki tüm masraflarının ise 2.5 milyon TL’yi bulduğunu ifade etti.

Ayrıca Ünal, ekim ve dikimin ise Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, Karabük ile Zonguldak milletvekilleri ve bürokratlarının katılımı ile gerçekleştirilecek törenle yapılacağını ifade etti.

Kaynak: İHA