Çiftkurtlar’dan Açıklama: 'usulsüzlük ve Sahtecilikle' İlgimiz Yok

Çiftkurtlar Otomotiv’in sahibi Mehmet Çelik, ‘vergi usulsüzlükleri ve evrakta sahtecilik suçlamasıyla gözaltına alındığı’ yönündeki haberlere yazılı açıklama ile cevap verdi.

Çelik, “Haberlerde bahsi geçen ‘vergi usulsüzlükleri ve evrakta sahtecilik’ gibi konularla herhangi bir ilişkimiz bulunmamaktadır.” dedi.

Mehmet Çelik imzasıyla yayınlanan açıklamada, “Konuyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında şirket merkezimize gelen mali şube ekiplerine olayın aydınlatılması için gerekli yardımda bulunduk. Bu çerçevede, gerekli bilgi ve belgeler teslim edildi ve iki mesai arkadaşımla birlikte bildiklerimizi ilgili makama anlattık. Hadise bundan ibarettir.” denildi.Çelik, açıklamasında, “Bu çerçevede 2006-2007 yılları arasında ABD’den ithal 44 araç ile ilgili gerekli bilgiler paylaşılmıştır. Bu araçlar içerisinde kamuoyuna yansıdığı gibi 300-400 bin TL değerindeki araçların 70-100 bin TL gibi gösterilmiş olması söz konusu değildir. Çiftkurtlar olarak hangi fiyattan aldıysak o fiyat üzerinden tüm resmi işlemleri gerçekleştirerek bahsi geçen 44 aracın ithalatını yaptık. ABD’deki satıcı firmanın defter kayıtlarındaki tutarsızlıklar sebebiyle böyle bir suçlama ile karşı karşıya kalmış bulunuyoruz. Onların bize fatura ettiği tutar ile bizim gümrüğe beyan ettiğimiz tutar aynıdır ve bu evraklar hem ilgili ticaret odalarınca hem de konsolosluk tarafından tasdiklidir. Söz konusu araçlar 2006 - 2007 yılına ait olduğundan geçmişe dönük defter kayıtlarımızı da paylaşarak yapılan suçlamaların aksini ispat anlamında üstümüze düşeni yerine getirmekteyiz. Yapılan incelemelerin ardından ithalatlarımızda herhangi bir usulsüzlük olmadığı kısa sürede ortaya çıkacaktır.” ifadelerine yer verdi.Selim Işık ile herhangi bir ilişkisinin bulunmadığını açıklayan Çelik, “Bunun yanı sıra bazı haberlere yansıdığı şekilde Çiftkurtlar’ın Selim Işık ile herhangi bir ilişkisi bulunmadığı gibi kendisine ait olduğu belirtilen Hummer marka araç da şirketimiz tarafından ithal edilmiş veya satılmış bir araç değildir.” dedi.

Çelik, açıklamasını, “Son olarak açıklığa kavuşmasını istediğim bir konu daha bulunuyor: 23 Temmuz’dan bu yana eşim ile birlikte Türkiye’deyiz, bir yere gitmedik. Bu nedenle haberlerde sözü edildiği gibi, makamların ifademizi almak için Atina’dan dönüşümüzü beklemiş oldukları da gerçeği yansıtmamaktadır.” cümleleriyle bitirdi.