'Tayyip Erdoğan içkiyi bırakmama vesile oldu'

Gazeteci - Yazar Nazlı Ilıcak'ın oğlu Mehmet Ali Ilıcak, canlı yayında Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kendisi için önemini anlattı. Mehmet Ali Ilıcak, "Tayyip Erdoğan benim hayatımda çok önemli üç unsura vesile oldu. Bir içkiyi bırakmam, iki Kur'an okumam, üç cuma namazı kılmaya başlamam" dedi.

'Tayyip Erdoğan içkiyi bırakmama vesile oldu'
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Kenan Erçetingöz'ün sunduğu Yüz Yüze programının bugünkü konukları Gazeteci - Yazar Nazlı Ilıcak ve oğlu Mehmet Ali Ilıcak'tı. Anne-oğul samimi açıklamalarda bulundu.

İçki içtiğini itiraf eden NazlI Ilıcak, 'Mehmet Ali içmez ' dedi. 'Benim adım hayat boyu viskici Nazlı'dır. Ama hiç içip sarhoş olmadım. Alemlere katılan içkiler içen biri değildim ' diyen Ilıcak bir anısını şöyle anlattı:

'DİNDAR OLMAK BAŞKA MUHAFAZAKAR OLMAK BAŞKA '

'28 Şubat sürecinde ben Necmettin Erbakan'ı eve çağırdım başka gazetecilerle birliktre. İçki ikram ettim ve içenler içti. Nazlı Ilıcak evinde içki ikram etti diye gazetelerde manşet oldu. Laik demke bu demek. Kimsenin özgülüğünü saınırlamayacaksınız. Benim çok içen bir insan olmadığımı bütün dostlarım bilir. Muhafazakar demek hiç içki içmeyecek anlamına gelmez. İyi bir dindar olmak başka muhafazakar olmak başka. Ben denize de girerim erkekli kadınlı dans da ederim. Ama hiç bir zaman kendi çocuğumu buna teşvik etmedim. Gelinimi teşvik etmedim ' şeklinde konuştu.

'EŞİM ÖRTÜNÜRSE MUTLU OLURUM '


Mehmet Ali Ilıcak da, eşiİ Meyra'nın inançlı bir insan olduğunu belirterek, 'Meyra dindar insanlara çok saygı duyar. Benim itikatıma hiç karışmaz. Bir gün örtünmek isterse k; bu dinimizin emridir mutlu olurum açıkçası. Ama ben kimseye karışmam, ben kendimden sorumluyum ' dedi.

"O GECE İÇKİYİ BIRAKTIM"


Daha farklı bir ortamda yetiştiğini söyleyen Mehmet Ali Ilıcak, Tayyip Erdoğan'ın hayatındaki önemini anlattı:

'Benim içkiyi bırakmama Tayyip Erdoğan vesile oldu. 1991 senesinde Tayyip Erdoğan il başkanıydı o zaman, Erbakan vesilesiyle tanıştık. Sohbet ederken bana 'İçki içiyor musun?' diye sordu. 'İçiyorum ağabey' dedim. 'Niye? Yaradan o kadar güzel şeyler yaratmış ki; meyve sularını içip fayda almak varken sen neden içki içiyorsun?' dedi. 'Çevre içiyor bizde içiyoruz' dedim.

Ve o akşam tanıdık biriyle akşam yemeğine çıktık. Şarap söyledik sonra aklıma o sözler geldi ve o gece içkiyi bıraktım, bir daha da ağzıma koymadım. Çünkü söyledikleri aklıma yatmıştı. içkiyi bırkaınca da bana Kur'an-ı Kerim hediye etti, okumaya başladım.

Tayyip Erdoğan benim hayatımda çok önemli üç unsura vesile oldu. Bir içkiyi bırakmam, iki Kur'an okumam, üç cuma namazı kılmaya başlamam. '

Oğul Ilıcak annesi Nazlı Ilıcak ve eşiyle birlikte Umreye gittiğini de söyledi. BEYAZ GAZETE