Patnos Kaymakamlığı, Çelebi Ailesine Yardım Eli Uzattı

Ağrı`nın Patnos ilçesinde maddi durumları yetersiz olduğu için çocuklarını okula göndermeyen aileye Patnos Kaymakamlığı yardım eli uzattı.

Patnos Kaymakamlığı, Çelebi Ailesine Yardım Eli Uzattı

Kaymakam Fehmi Sinan Niyazi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin ile Selahaddin Eyübi Mahallesi`nde oturan Abdurrahman Çelebi (48), eşi ve 9 çocuğunu evlerinde ziyaret etti. Muhtaç ailelerin durumunu yerinde gören Kaymakam Fehmi Sinan Niyazi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV)`nın hazırlamış olduğu gıda paketleri ile nakdi yardım çeklerini teslim etti. Niyazi, Çelebi ailesine her türlü yardımı yapacakları sözünü verdi.
Bir odalı evde oturan Çelebi ailesi Kaymakam Niyazi`yi sıcak bir şekilde karşıladı ve sıkıntılarını anlattı. Kaymakamın, `Seni işe alalım` dediği ev sahibi Abdurrahman Çelebi, "Eşim brusella hastası, 4 yaşındaki oğlum da epilepsi hastası, onları yalnız bırakamam." cevabı verdi. Daha sonra çocukları seven ve onlara şeker ikramında bulunan Patnos Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, Abdurrahman Çelebi`nin eşi ve oğlunun tedavileri için gereken girişimleri yapıp bir an önce hastaneye tedavilerinin yapılması için talimat verdi.
Kaymakam Niyazi, aileye sürekli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından gıda ve nakdi yardımda bulunulduğunu ifade etti. Kaymakam Niyazi, fakir aileleri ziyaret ederek ihtiyaçlarını tespit ettiklerini, daha sonra vakıf kanalıyla yardımda bulunulduğunu dile getirdi.
Abdurrahman Çelebi ise kendilerini yalnız bırakmayan Kaymakam Fehmi Sinan Niyazi ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin`e teşekkür etti. Çelebi, "Çocuklarımı okula gönderemiyordum. Çocuklarım günde 10 liraya çalışıyorlar. İki gün önce İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin evimize geldi, çocuklarımızı okula göndermemiz konusunda bizi ikna etti ve şimdi çocuklarım okullarına bıraktıkları yerden devam ediyorlar." diye konuştu.