En Çok Atık Pil Getirene Ödül

Denizli Belediyesi, gerçekleştirdiği Atık Pil Toplama Kampanyası ile en fazla atık pili toplayan okullara çeşitli hediyeler dağıttı.

En Çok Atık Pil Getirene Ödül
Denizli Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, 2010 - 2011 Eğitim ve Öğretim yılında ‘Atık Pil Toplama Kampanyası‘ kapsamında en çok atık pili toplayarak, çevre kirliliğinin önlenmesine katkıda bulunan okullara çeşitli hediyeler dağıttı. 1 Nisan-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen kampanya kapsamında toplam 1 ton 850 kilo atık pil toplandı. Atık Pil Toplama Kampanyası‘na katılımları, çevre ve insan sağlığı için göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı katılım gösteren tüm okulların yöneticilerine, öğretmenlere ve velilere teşekkür eden Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, kampanya ile toplumda konuyla ilgili bilinç düzeyinin ve duyarlılığın ilköğretim çağından başlayarak oluşturulmasına çalıştıklarını söyledi.

Son yıllarda artan pil kullanımının insan sağlığı ve çevre için tehlike oluşturduğuna dikkat çeken Gökoğlan, "Bilindiği gibi evlerde, işyerlerinde, ulaşımda ve sanayide önemli miktarda pil kullanılmaktadır. Pillerin geniş bir kullanım alanı bulunmaktadır. Ayrıca pillerdeki tehlikeli ve zararlı metallerin azaltılması da zaruri bir konudur. Bir adet pilin 4 metreküp toprağı ve 800 metrekare alanı kirletmiş olduğu düşünüldüğünde konunun önemi daha iyi anlaşılmaktadır. Bu bilgiler ışığında atık halindeki pillerin çevreyi kirletmesini önlemek için doğrudan veya dolaylı alıcı ortama verilmesini engellemek herkesin görevidir. Bu nedenle Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüzce, belirtilen noktalara yerleştirilen atık pil bidonu ve atık pil kutularında biriken piller belediye tarafından toplanarak katı atık bertaraf tesislerimizdeki atık pil geçici deposunda belli bir miktara ulaşana kadar toplanıyor. Daha sonra bu pillerin imhasını gerçekleştiren kurumlara teslimatlar gerçekleştiriliyor. Çevre ve insan sağlığı için göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı kampanyaya katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kampanya kapsamında toplanan pil miktarına göre ilk üçe giren okullara ise çeşitli hediyeler verildi. ‘Atık Pil Toplama Kampanyası‘ süresince 1 Nisan 15- Mayıs tarihleri arasında toplam.1 ton 850 kilo atık pil toplanırken, kampanyada birinci olan Yeşilköy İlköğretim Okulu‘na masa tenisi takımı, ikinci olan Hacı Şakir Meliha Nilüfer Öz İlköğretim Okulu‘na satranç eğitim seti, üçüncü olan Denizli Ticaret Borsası İlköğretim Okulu‘na ise spor seti ve teşekkür belgeleri verildi.

Kaynak: İHA