"Bir Kütüphane Bir Cezaevi Kapatır"

Bursa Kent Konseyi tarafından temin edilen yeni kitaplar, Bursa H Tipi Kapalı Cezaevi yetkililerine teslim edildi.

'Bir Kütüphane Bir Cezaevi Kapatır'
Bursa Kent Konseyi ofislerinde yapılan törenle 150 ayrı konuda yazılmış kitaplar Kent Bursa H Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Ali Şanoğlu‘na teslim edildi. Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Türkiye‘nin en güçlü ve faal kent konseyi olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bursa için çok önemli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Pala, 2 yılda 2 bin faaliyet gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Pala, "Kent konseylerinin sosyal görevleri arasında yer alan konularla ilgili önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu bağlamda Bursa H Tipi Cezaevi ile temasa geçtik. ‘Orada kent konseyinin yapabileceği işler var mı?‘, ‘Neler yapılabiliriz?‘ noktasında arkadaşlarımız rapor hazırladı. O rapor doğrultusunda ilk etkinlik olarak H Tipi Cezaevi‘ne 150 ayrı konudan oluşan bir kitap seti takdim ediyoruz. Cezaevindeki insanlara gerekli önemi ve hassasiyeti göstermenin şuuru içerisinde istenen yeni kitapları bağışlıyoruz. İnşallah bu kitaplar onların hayatında faydalı olur, gelecekleri için ufuk açar" dedi.

Bursa H Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Ali Şanoğlu ise, "Hem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımıza, hem de Bursa Kent Konseyi Başkanımıza ve yetkililerine teşekkür ediyoruz. Kitapları, cezaevinde bulunan insanlar adına da şükranla kabul ediyoruz. Özgürlük sadece öğrenmekle mümkündür. Bu konuda sunduğunuz katkıdan dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA