Ahiler Kalkınma Ajansı, Ahi Evran Üniversitesi’Nde Toplandı

Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından bu yıl Kırşehir‘de ikincisi düzenlenen proje tanıtım toplantısı, Ahi Evran Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunda yapıldı.

Ahiler Kalkınma Ajansı, Ahi Evran Üniversitesi’Nde Toplandı
Ahiler Kalkınma Ajansı, TÜBİTAK başta olmak üzere diğer projelere destek sağlayan, ulusal ve uluslararası ajanslardan daha fazla pay alınması amacıyla başlattığı çalışmalara devam ediyor. Bu amaçla Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından Ahi Evran Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu’nda toplantı yapıldı. Toplantıya, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Selim Biçen, akademisyenler ve işadamları katıldı.

"TÜBİTAK- KOBİ-ARGE" tanıtım ve bilgilendirme toplantısında katılımcılara seslenen Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Selim Biçen, Kırşehir‘in proje hazırlama etkinliklerinde daha fazla rol alması gerektiğini belirtti. Biçen, TÜBİTAK- KOBİ-ARGE programının üniversitelerin organize sanayi bölgeleri ile işbirliğini artıracak bir program olduğunu kaydederek, "Bu program 1 Ağustos‘tan itibaren hayata geçirilecek ve üniversitelere gönderilen yatırımsal bütçelerin organize sanayi bölgeleri tarafından kullanılmasını öngören bir program. 1995 ile 2010 yılı arasında Kırşehir‘den 38 proje gönderildi ve bunlardan 17‘si kabul edildi. Bu çok az bir rakam, amacımız proje ve başvuru sayısını artırarak TÜBİTAK farkındalığı oluşturmak" dedi.

TÜBİTAK Bilimsel Programlar Uzmanı Pınar Akel ise genel proje çerçeveleri ile ilgili bilgiler verdi.

Kaynak: İHA