Vali Tapsız‘dan Türkiye Birincisine Bin Tl Destek

Burdur’un Çeltikçi ilçesine bağlı Kuzköy’de yaşayan ve SBS-8’de 500 tam puan alarak birinciler arasında yer alan Keziban Akın’a eğitimine devam edebilmesi için Burdur Valisi Süleyman Tapsız bin TL yardımda bulundu.

Burdur’un Çeltikçi ilçesine bağlı Kuzköy’de yaşayan ve SBS-8’de 500 tam puan alarak birinciler arasında yer alan Keziban Akın’a eğitimine devam edebilmesi için Burdur Valisi Süleyman Tapsız bin TL yardımda bulundu.

Burdur Valisi Süleyman Tapsız, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Burdur’un Çeltikçi ilçesini ziyaret etti. İlk olarak Kaymakamlığa geçen Vali Tapsız, burada SBS-8’de 500 tam puan alan Keziban Akın’la bir araya geldi. Çeltikçi’ye bağlı Kuzköy’de yaşayan Gölcük Dershanesi öğrencisi Keziban Akın’ı tebrik eden Vali Tapsız, bin TL yardım yaptı.

Eğitime ellerinden gelen desteği verdiklerini belirten Vali Tapsız, “Çocuklarımızın başarılı olabilmesi için dershane ise dershane, öğrenim yardımı yapalım, yapıyoruz da ve bunların semeresini Keziban kızımızda olduğu gibi gözüküyor. Demek ki imkan verilirse, şartlar oluşturulursa bir köyden de Türkiye birincileri çıkabiliyor. Keziban 500 tam puan alabiliyorsa, Ayşe de, Fatma da, Ali de alabilir. Tek farkı ne, Keziban’ın iyi ve düzenli çalışması. SBS’de, Burdur’un Türkiye birincisi olmasının altında yatan sebebi millet araştırıyor. Araştırmaya gerek, sebep ortada. Gayretli öğretmenler ve gayretli öğrenciler. Başarı, için çalışmak ve daha çok çalışmak gerekiyor. Keziban, Galatasaray Lisesi’ne gitmek istiyor. Birçok öğrencinin ise hedefi yok. Hedefi olmayan gemi, limana ulaşamaz. Ama hedefi varsa, er veya geç oraya ulaşır.” diye konuştu.

Vali Tapsız daha sonra daire müdürleriyle ilçe koordinasyon toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Burdur Valisi Süleyman Tapsız, “İlçelerimizin problemlerini yerinde görmek için ilçe toplantılarımız devam edecek. İl müdürlerimizin ve daire amirlerinin karşılıklı görüşmesi çok önemli. Çünkü buradaki sorunlar muhatabına doğrudan iletiliyor. Böylece ilçeye yapılacak hizmetler hızlanmış oluyor.” dedi.

Kaymakam olduğu dönemlerde bu gibi imkanların kendisine sunulmadığını belirten Vali Tapsız, “Daire müdürlerini göremiyorduk. İletmemiz gereken konuları iletemiyorduk. Biz istedik ki bizim çektiğimiz sıkıntıları arkadaşlarımız çekmesin. Bu toplantıda konunun muhatabı ile birebir görüşsün, biz de bunun yapılıp yapılmadığını denetleyelim. Bizim zamanımızda kaymakamlar çok dikkate alınmazdı. Biz kaymakamlarımızın her türlü isteklerini dikkate alıp sıkıntılarını gidereceğiz. Ben hep kaymakamlarımıza bizden daha şanslı olduklarını söylüyorum. Çünkü köy sayıları az. Kaymakamımız ilçeyi ve köyleri bir haftada gezip, sorunlarını öğrenip müdahale edebilirler.” şeklinde konuştu.

Toplantının ardından halk pazarını gezen Vali Tapsız ziyaretin sonunda ise Çeltikçi Halk Kütüphanesi ile Çeltikçi Kültür Merkezi’nde incelemelerde bulundu.