Sel Yüzünden Taşan Derede Can Pazarı

Balıkesir‘in Dursunbey ilçesinde aniden bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. İlçe merkezinde bulunan İstasyon Deresi taştı. İki dere arasında mahsur kalan 3 kişi ise jandarma ekipleri ve vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

Sel Yüzünden Taşan Derede Can Pazarı
Dursunbey‘in İstasyon Mahallesi yakınlarında bulunan İstasyon Deresi‘nin aşırı yağışlardan dolayı taşması üzerine 3 kişi mahsur kaldı. Rahmi Tekin, Mehmet Tekin ve Necati Kahvecioğlu isimli şahıslar, cep telefonu ile yakınlarını arayıp yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda jandarma sevk edildi. Dursunbey İtfaiyesi‘nden de yardım istenirken, Kaymakam İbrahim Küçük ve Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Ergenç de olay yerine giderek kurtarma çalışmalarına nezaret etti.

İki dere arasında mahsur kalan şahısları kurtarmak için itfaiye aracının yangın merdiveni kısa gelince başka bir itfaiye aracı getirildi. 28 metrelik merdiven de yetersiz kalınca devreye bir vatandaşa ait dozer sokuldu. Tehlike atlatan dozer, bataktan çıkarak karşıya ulaşıp yardım bekleyen 3 kişiyi kurtardı. Kurtulduklarına sevinen 3 kişi, topladıkları kır çiçeklerini Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük‘e vererek teşekkür etti.

Bu arada, ilçeye bağlı Turnacık köyündeki dere de taştı. Köy camisi ve birçok evi sel sularının bastığı, kullanılmayan boş bir ev ile bir köprünün yıkıldığı öğrenildi. Ölen ya da yaralanın olmadığı bildirilirken, Turnacık köyündeki birçok vatandaşın semt pazarı sebebiyle Dursunbey ilçesinde bulunduğu öğrenildi.

Kaynak: İHA