Öğrencilerin Yök Protestosu Sürüyor

Swiss Otel’de gerçekleştirilen ve bugün ikinci gününe giren Uluslararası Yüksek Öğretim Kongresi, bir grup öğrenci tarafından protesto edildi.

Swiss Otel’de gerçekleştirilen ve bugün ikinci gününe giren Uluslararası Yüksek Öğretim Kongresi, bir grup öğrenci tarafından protesto edildi. Dün yaşanan olayların ardından polisin geniş güvenlik önlemi aldığı protesto gösterisinde öğrenciler otele yakın bir mesafede oturma eylemi yaptı. Basın açıklaması yapan öğrenciler daha sonra dün gözaltına alınan arkadaşlarına destek olmak için Sultanahmet Adliyesi’ne gitti.

Kaldıraç, Ekim Gençliği, Devrimci Anarşist Faliyet’in de aralarında bulunduğu yaklaşık 60 kişilik öğrenci grubu, Swiss Otel’de gerçekleştirilen Uluslararası Yüksek Öğretim Kongresi’ni protesto etmek için Harbiye’de toplandı. ‘Sermaye elini üniversitemden geleceğimden çek’ yazılı pankart açan öğrenciler Vali Konağı Caddesi üzerinden Swis Otel’e doğru yürüyüşe geçti. Yürüdükleri istikamette yolları kapatarak Abdi İpekçi Caddesi ardından da Maçka Caddesi’ne giren öğrenciler yürüyüş boyunca ‘Katil polis hesap verecek’ , ‘YÖK polis soruşturmalar bu abluka dağıtılacak’ , ‘Polis defol üniversiteler bizimdir’ , ‘Gözaltılar serbest bırakılsın’ , ‘Sermaye defol üniversiteler bizimdir’ , ‘Eşit parasız bilimsel anadilde eğitim’ şeklinde sloganlar attı.

Otele 100 metre mesafede öğrencilerin önü çevik kuvvet ekiplerince kesildi. Öğrenciler, polis barikatına 50 metre mesafede bir süre oturma eylemi yaptı. Daha sonra öğrenciler bir basın açıklaması yaparak Swis Otel’de gerçekleştirilen kongreyi, YÖK’ü ve hükümeti protesto etti. Öğrenciler dün yaşanan olaylarda gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi.

Öğrenciler basın açıklamasının ardından Süleyman Seba Caddesi üzerinden Beşiktaş’taki Başbakanlık Çalışma Ofisi’ne doğru tekrar yürüyüşe geçti. Öğrencilerin ofise doğru yürüyüşe geçmesi üzerine polis de hareketlenerek güçlerini ofise kaydırdı.

Ofis karşısında bir süre bekleyen öğrenciler daha sonra durdurdukları otobüslere binerek gözaltına alınan arkadaşlarının çıkarılacağı Sultanahmet Adliyesi’ne hareket etti.