Genç Tasarımcılardan Yılsonu Sergisi

İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yılsonu Öğrenci Sergisi, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. Çeşitli tekniklerle hazırlanan çalışmaların yer aldığı karma sergi, öğrencilerin eğitim süreçlerindeki birikimlerini gözler önüne serdi.

İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yılsonu Öğrenci Sergisi, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. Çeşitli tekniklerle hazırlanan çalışmaların yer aldığı karma sergi, öğrencilerin eğitim süreçlerindeki birikimlerini gözler önüne serdi.

İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım ve Moda Tekstil Tasarım Bölümü öğrencilerinin farklı çalışmalarından oluşan, “Karma Sergi” görücüye çıktı. Serginin küratörlüğünü öğretim üyeleri, Yrd. Doç. Dr. Ümran Özbalcı Aria ve Yrd. Doç. Dr. Sevim Aydinç Bölat üstlendi.

Öğrencilerin eğitim yılı boyunca oluşturdukları çalışmaların yer aldığı serginin açılışına Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Çelikkale, Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Vildan Alptekin, Belediye Başkan Yardımcıları Levent Uslu ve Halil Ortaç katıldı.

Belediye Başkanı Aziz Yeniay, İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Çelikkale, Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Vildan Alptekin ve kuratörler hep birlikte açılış kurdelesini keserek, sergiyi gezdi.

BU SERGİ GELECEĞİN GÖSTERGESİDİR

Geleceğin moda ve grafik tasarımcılarını çalışmalarından dolayı tebrik eden Belediye Başkanı Aziz Yeniay, bu serginin tekstil sektörü için önemli bir örnek olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: “Bu sergide yer alan çalışmalarda özveri ve emeğin ürünlerini görüyoruz. Geçmişte tekstilde geri planda ülkemiz artık bu alanda Türkiye’deki üç kentin arasında yer alıyor. Bu gelişmeyi genç arkadaşlarımızın hazırladığı çalışmalardan da açıkça anlıyoruz. Bu sergi geleceğin bir göstergesidir.”

Sergide Başkan Aziz Yeniay’ın eşi Feride Yeniay, kendisinin tasarladığı gelinlik ve abiye çalışmalarını sergide gösterime sundu.

ADI KÜÇÜK AMA İSTANBUL’UN EN BÜYÜK İLÇESİ

Gösterdiği ilgiden dolayı Küçükçekmece Belediyesi’ne teşekkür eden Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Vildan Alptekin, “Adı küçük ama İstanbul’un en büyük ilçesi Küçükçekmece’dir. Yerel yönetim ve üniversite koordinasyonunu en güzel örneği bizleriz. Küçükçekmece Belediyesi’nin bizlerle işbirliği içinde ortaya koyduğu çalışmalardan dolayı Başkan Aziz Yeniay’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Bir yıl boyunca özveriyle hazırladıkları çalışmalarını sergilemenin heyecanını yaşayan Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım ve Moda Tekstil Tasarım Bölümü öğrencileri, tasarım dilini kullanarak, farklı konu, teknik, malzeme kullanılarak üretilen çalışmaları, Küçükçekmeceli izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Sergi 20 Mayıs’a kadar Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gösterime sunulacak.