Okuma Salonu Öğrencilerinden Kutlu Doğum Programı

Konya’nın Ilgın ilçesine bağlı Aşağı Çiğil ve Yukarı Çiğil beldelerinde Eğitim Gönüllüleri Okuma Salonu‘nun düzenlediği Kutlu Doğum programı büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Konya’nın Ilgın ilçesine bağlı Aşağı Çiğil ve Yukarı Çiğil beldelerinde Eğitim Gönüllüleri Okuma Salonu‘nun düzenlediği Kutlu Doğum programı büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Programa Aşağı Çiğil Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Yaka, Yukarı Çiğil Belediye Başkanı Naci Çiğil, öğretmenler, öğrenciler, velileri ve vatandaşlar katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, ‘Peygamberimizin Şefkat ve Merhameti’ konulu sohbet ile devam etti.

Okuma Salonu öğrencilerinin kurduğu ilahi grubu, seslendirdikleri ilahilerle katılımcıları farklı iklimlere götürerek, peygamber efendimize duyulan hasreti, özlemi ve sevgiyi bir kez daha ortaya koymuş oldu. Efendimize duyulan sevginin dizelere dökülmüş halini anlatan ‘Ey Resul’ adlı şiiri okuyan Ferhan Uçal, izleyicilerin tekrar gözyaşlarına boğulmasına sebep oldu.

Aşağı Çiğil Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Yaka, "Okuma salonunda gönüllü olarak eğitim veren öğretmen arkadaşlarıma ve minik öğrencilere, bu güzel haftada, böyle duygu yüklü bir program hazırladıkları için teşekkür ediyorum." dedi.

Yukarı Çiğil Belediye Başkanı Naci Çiğil ise yaptığı konuşmada şöyle konuştu. "Peygamber efendimizin alemleri şereflendirmeden önce yaşayan insanların ne denli bir karanlığın içerisinde olduğunu bugün bir kez daha anladık. O insanları karanlıktan aydınlığa çıkarmış ve bizlere en güzel yolu göstermiştir. Minik öğrencilerin hazırladıkları tiyatro gösterileri başta ben olmak üzere bütün insanların bir kez daha düşünmesi gerektiğini anlatıyor. Bu öğrencileri yetiştiren öğretmenleri canı gönülden tebrik ediyorum." diye konuştu.

Okuma Salonunda gönüllü öğretmenlik yapan Nurullah Demirtaş, "Programı hazırlarken, efendimizden önceki hayat ve efendimizden sonraki hayat olarak iki kısım sunduk. Burada efendimizin alemlere rahmet olarak geldiğini bir kez daha anlatmak istedik.Cahiliye döneminde gerçekleşen olayları sahnelediğimiz zaman, efendimizin insanlığın kurtuluşu için ne kadar mücadele ettiği ve insanlığı karanlıktan aydınlığa çıkardığını görmüş olduk." dedi.