(Özel) Vazelin Kullanan Tır Şoförüne 6 Yıl Hapis

Özbekistan makamlarının, şoförlük yaptığı TIR‘da Vazelin bulunduran Şanlıurfalı şoföre 6 yıl hapis cezası verdiği iddia edildi.

(Özel) Vazelin Kullanan Tır Şoförüne 6 Yıl Hapis
İddiaya göre, TIR şoförlüğü yaparak evinin geçimini sağlayan 6 çocuk babası Şanlıurfalı Celal Arslan, İstanbul - Kırgızistan seferini yaparken Özbekistan sınırları içerisinde şoförlüğünü yapmış olduğu TIR‘da arama yapıldı. Araç içerisinde Vazelin bulunduran Şanlıurfalı şoför, Özbek gümrük yetkilileri tarafından gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen Arslan‘ın üzerinde yaptıkları aramada, vazelin maddesi bulduklarını ve maddenin içeriğinde uyuşturucu maddesi olduğunu iddia eden Özbek makamları Arslan‘a 6

yıl hapis cezası verdi. Olayı duyan Şanlıurfa‘nın Ceylanpınar ilçesindeki ailesi duruma büyük tepki gösterdi. Eşinin yaklaşık 3 aydır Özbekistan‘da 1 kutu Vazelin için tutuklandığını dile getiren Celal Arslan‘ın eşi Selma Arslan, "Eşim kendi halinde dini vecibelerini yerine getiren bir insandır. Eşim özel bir şirkette ayda 600 TL‘ye TIR şoförlüğü yaparak evinin geçimini sağlamaya çalışıyordu. İş dönüşü eve geldiğinde ayak ve ellerinde çatlamalar olmuştu. Ben ona 1 kutu Vazelin verdim. Bilsem vermezdim.

Özbek yetkilileri eşimi Vazelin kullandığı için 6 yıl hapis cezası verdiler. Bu yaptıkları Allah‘a reva mı? 6 çocuğuma kim bakacak? Başbakan‘dan ve Cumhurbaşkanı‘ndan eşimin serbest bırakılması için yardımlarını bekliyorum" dedi.

Kardeşinin bakkallarda 1 TL‘ye satılan Vazelin yüzünden tutuklandığını dile getiren Celal Arslan‘ın kız kardeşi Şemse Arslan ise, "Ağabeyim 1 kutu Vazelin‘in kurbanı oldu. Özbekistan makamlarının bu tavrını şiddetle kınıyorum ve ağabeyimin derhal serbest bırakılmasını istiyorum" diye konuştu.

Arslan‘ın oğlu Mehmet Arslan da "Babam şu an Özbekistan‘ın Buhara şehrinde bulunan cezaevinde suçsuz, sebepsiz yatmaktadır. Özbekistan makamlarına başvuruda bulunmamıza rağmen olumlu bir netice alamadık. Özbek yetkililerinin bizlere aktardıkları bilgide Vazelin‘in içeriğinde uyuşturucu maddeye rastladıkları ve bu yüzden babamın tutuklandığını dile getiriyorlar. Şu an çok büyük bir haksızlıkla karşı karşıyayız. Devlet büyüklerinden ricam babamı hapisten kurtarsınlar" şeklinde konuştu.

Özbek yetkililerinin şoför Celal Arslan‘ın avukatı aracılığı ile Arslan ailesine yaptıkları açıklamada, "Volvo markalı 8447 BPT01 nolu araba durdurulup, Türkiye vatandaşı, Arslan Celal Mehmet Şerif oğlunu kontrol ettiklerinde, üstünde olan kahve renkli ceketinin sol cebinde kendi 03 Mart 2011 yılı günü yazdığı 11559 nolu T-6 gümrük deklaresinde gösterilmeyen 1 tane " Vazelin" yazılı demir kutuda koyu kahve renkli smalaya benzeyen, güçlü kokulu, uyuşturucu maddesine benzeyen madde bulduklarını ve pakete

koyup mühürlediklerini, Celal Arslan‘a sorduklarında bu maddeyi doktordan 8 TL karşılığında aldığını ve karaciğer hastalığı nedeniyle çatlayan dudaklarını Vazelin isimli kremi dudaklarına sürdüğünü belirtmiştir" denildi.

Kaynak: İHA