Ak Parti Aday Tanıtım Toplantısı Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın milletvekillerini açıkladığı toplantı renkli görüntülere sahne oldu. İlk kez aday gösterilen vekil adaylarının heyecanları gözlerinden okunurken, 2. ve 3. kez aday gösterilen vekiller rahatlıklarıyla dikkat çekti.

Başbakan Erdoğan‘ın Ankara Spor Salonu‘nda milletvekillerini tanıttığı toplantıda kamuoyunun yakından tanıdığı isimler basın mensuplarının ilgi odağı oldu. Yeşil sahalardan siyaset meydanına transfer olan AK Parti İstanbul 3. Bölge Adayı Hakan Şükür, "Heyecanlıyım. Çok büyük hedefler var. En son beyannamemizde açıklanan hedeflere doğru emin adımlarla ilerleyeceğiz. Türkiye‘nin çok güzel yarınlara ihtiyacı var. Bunu yapabilecek tek parti de AK Parti‘dir" dedi. Milletvekilliğine seçilirse yeni projeler

üreteceğini söyleyen Şükür, siyasete nasıl girdiğini ise, "Başbakanımızla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemine dayanan bir abi-kardeş ilişkisi var. Benim örnek aldığım bir kişi. İnşallah ben de onun kadar ülkeme hizmet edebilirim" sözleriyle anlattı.

Eski TOKİ Başkanı Trabzon 2. sıra adayı Erdoğan Bayraktar, gazetecilerin soruları üzerine, "İstikrar için AK Parti‘ye oy verin" diyerek seçmenden oy istedi. Bürokrasiden siyaset meydanına geçen bir diğer isim olan eski Emniyet Genel Müdürü Kırıkkale 2. sıra adayı Oğuz Kaan Köksal ise, duygularını şu sözlerle açıkladı:

"Bugün çok değişik bir atmosfer içindeyim. Çok uzun bir süre memuriyet, sonra böyle bir şey. İnşallah oradaki başarılarımı burada da göstereceğim. Mutluyum, gerçekten çok heyecanlıyım. İyi şeyler olacağına inanıyorum. Ona ortak olmanın mutluluğunu duyuyorum."

Köksal, "Seçmene ne vaat ediyorsunuz?" sorusu üzerine, " Her şeyden önce güvenlikten geldiğim için huzur, istikrar ve mutluluk vaat ediyorum" dedi.

Eski Kamu Güvenliği Müsteşarı Mardin 1. sıradan milletvekili adayı Muammer Güler de, "Çok heyecanlıyım, 2023 hedeflerine ulaşmak için çalışacağız" dedi. "Seçmene ne vaat ediyorsunuz?" yönündeki soru üzerine Güler, "AK Parti‘nin bugüne kadar eğitimde, sağlıkta, güvenlikle her alanda gerçekleştirilen hizmetleri daha büyük olacak. Türkiye daha çok istikrar görecek. 2023 vizyonu Türkiye‘yi daha ilerilere götürecek" yanıtını verdi.

Gaziantep 3. sıradan aday olan gazeteci Şamil Tayyar, Ergenekon sanıklarının seçilebilir bir yerden aday gösterilmesini eleştirdi. Tayyar, "Maalesef CHP ve MHP Silivri‘den Ankara‘ya kalkan bir servis yaptılar, bir dolmuş yaptılar. Silivri‘den Ankara‘ya Meclis‘e bir tünel açıyorlar. Vatandaşlarımız 12 Haziran‘da bunun hesabını görecekler. Biz gerginlik yaratan taraf olmayız ancak hiçbir tehdide ve şantaja da pabuç bırakmayız. Eğer Meclis‘e gelirlerse herhangi bir problem olacağını düşünmüyorum" dedi.

Adayların içinde en çekimser olanı ise merhum Alparslan Türkeş‘in oğlu İstanbul 2. Bölge 7. sıra adayı Ahmet Kutalmış Türkeş oldu. Basın mensuplarına konuşmaktan kaçınan Türkeş, heyecanlı olduğunu belirterek, "İnşallah güzel şeyler yapacağız" demekle yetindi.

Vekil adayları arasında çekimser olan bir diğer isim Antalya 13. sıradan aday gösterilen başörtülü Gülderen Gülten oldu. Gülten, gazetecilerin ısrarlı sorularına yanıt vermedi. AK Parti adayları içinde en dikkat çeken isimlerden biri İstanbul 2. Bölge‘den adayı gösterilen emekli Hava Pilot Tümgeneral Şirin Ünal oldu. Başbakan Erdoğan‘ın seçim beyannamesinde açıkladığı 2023 vizyonuna ulaşmak için elinden geleni yapacağını belirten Ünal, Ergenekon davası ile ilgili sorular üzerine, davanın bir an önce

sonuçlanmasını istediğini ifade etti.

Öte yandan daha önce seçim kampanyasında kullanacakları ‘Türkiye hazır hedef 2023‘ sloganını açıklayan Başbakan Erdoğan, bugün de yine seçim meydanlarında kullanacakları ‘İstikrar sürsün Türkiye büyüsün‘ sloganını açıkladı.

Kaynak: İHA