Çanakkale‘de Bağımsız Milletvekili Adaylığı Açıklaması

Çanakkale’de emekli işadamı, milletvekilliği seçimlerden bağımsız adaylığını açıkladı.

Adaylık ile ilgili Belediye Sosyal Tesislerinde bir basın toplantısını düzenleyen Harun Özcan, Çanakkale’yi hizmet etmek için bağımsız aday olduğunu belirterek, “Çanakkale yaşanırlığı en üst düzeyde yüzü batıya dönük çağdaş bir şehir. Fakat Çanakkale‘yi yönetenlerin yönetemediğini gördüğümden bu ortamda bunu bir hizmet bilerek ikinci kez millet vekili adayı oluyorum. Evet, Çanakkale‘yi bir rant şehrine sürükleyenlere karşı bağımsız aday olarak size hizmete talibim. Bu yola çıkarken; siyasetin kendi için değil, toplum için yapıldığı gerçeğini kendime rehber edinerek hizmete için adayım. Bugüne kadar olan hayat mücadelemi siyasette de devam ettirirken, meclis sıralarından oturarak değil, yine halkımın içinde sizlerle omuz omuza devam ettirmek için adayım. Halkın içinden gelen, onların sorunlarını çok iyi bilen biriyim. Ülkem, Çanakkale halkı artık değişim istiyor. Hizmet bekliyor. Var olan kaynaklarımızın Çanakkale‘nin kalkınması için kullanılmasını istiyor. İnsanlarımız artık doğru kişiler tarafından yönetilmek, temsil edilmek, istiyor. Ben 2007 seçimlerinde genç partiden aday oldum ve 22.000 oy aldık. Barajı geçemeyeceğimizi düşünen bir çok seçmenimiz de oyunu vermedi. Şimdi yeniden hep birlikte bu gücü ikiye katlayarak hizmete adayım. Güç birliği yaptığımız arkadaşlarımızla "Çanakkale Değişim Hareketi" başlığı altında oluşturduğumuz bu enerji, bu yenilikçi hizmet anlayışı ile Çanakkale‘ye ve ülkeme hizmet etmek için bağımsız aday olarak buradayım” dedi.

Harun Özcan neden bağımsız aday olduğu konusundaki soruya ise şu cevabı verdi: “Bulunduğu mevkiye bağımlı olmaktansa bağımsız olmaktır hizmet. "Çanakkale Değişim Hareketi" adı altında yol arkadaşlarımın ve çevreden aldığımız güçle milletvekilliğine bağımsız adayım. Çünkü sandığa gitmeyeceklerin partilerine küsenlerin ve mevcut adaylarından memnun olmayanların yine küçük partilere oy verip barajı aşamayanlar 2007 seçimlerinde olduğu gibi partilerine oy verseler bile sonuç iki AK Parti bir CHP bir MHP olarak şekillenecektir. Bağımsız adayın desteklenmesi ile tablo milletvekili dağılımı bir AKP bir CHP bir MHP bir bağımsız olarak değiştirecektir. Diğer partilerin yüzde 10 barajını aşması bu konjektör de mümkün değildir. Çanakkale halkı oyunu verirken çok iyi düşünmeli. AK Parti iktidarına karşı olanların sağ duyulu seçmenin baraj sorunu olmayan bağımsız adayı destekleyerek AK Parti’nin bir milletvekili daha çıkarmasına engel olacaktır” dedi.

HARUN ÖZCAN KİMDİR?

1961 yılında Sinop’ta doğan Harun Özcan, ilk ve orta okulu Sinop’ta , liseyi Bursa Ziraat Meslek Lisesi’nde bitirdikten sonra vatani görevini tamamlamak için Erzurum’a gitti. Askerlik dönüşü ticaret hayatına atılan Harun Özcan, 1987 yılında Gebze Demokrat Gazetesi’ni kurdu. 1996’da Gebze de kurulan "Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği"nin kurucuları arasında yerini aldı. 2007 yılında 8 ilde kurduğu dev yemek tesisleri ile bir başarıya imza attı. Atatürk Düşünce Derneği Çanakkale üyesi olan Harun Özcan 2007 seçimlerinde Genç Parti’den Milletvekili aday oldu. 2009 yılında emekli olan, Harun Özcan evli ve 5 çocuk babası.

Kaynak: İHA