Ak Parti’li Vekil Türkiye’nin 5. Büyük Barajını Gezdi

AK Parti Sinop Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı, tamamlandığında Türkiye’nin 5. büyük barajı olacak olan Boyabat Barajı ve Hidroelektrik Santrali’nin (HES) 2012 sonuna doğru elektrik üretimine başlayacağını söyledi.

AK Parti Sinop Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı, Durağan ve Boyabat çeşitli yatırımları yerinde inceledi. Beraberindeki AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, İl Genel Meclisi üyeleri Yılmaz Şahin ve Mahmut Yurtseven ile birlikte ilk olarak Durağan ilçesinde parti yönetimi ile bir araya gelen Prof. Dr. Dodurgalı, daha sonra ilçeye bağlı Dağdelen köyünde civar köylerin muhtarlarının katılımıyla bir toplantı düzenledi. Muhtarların bölgeleriyle ilgili sorunlarını dinleyen Abdurrahman Dodurgalı, muhtarların yol, su, alt yapı ve toplulaştırma ile ilgili isteklerini not aldı. Prof. Dr. Dodurgalı, sorunların halledilmesi yönünde çalıştıklarını dile getirdi.

Durağan ilçesinde yapımı süren ve yapımı tamamlandığında Türkiye’nin 5. büyük barajı olacak olan Boyabat Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) inşaatını da gezen AK Parti Sinop Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı, şantiye yetkililerinden bilgi aldı. Baraj gövdesinin bu yıl sonunda tamamlanacağını ve su tutulmaya başlanacağını kaydeden Dodurgalı, "2012 yılı sonunda HES elektrik üretimini başlayacak. Türkiye elektrik üretiminin yüzde 3’ünü karşılayacak olan Durağan-Boyabat Hidroelektrik Santrali Türkiye’nin kendi tipinde 5’inci büyük baraj niteliğini taşımakta" dedi.

Kaynak: İHA