Çelakıl'dan 'Sırat köprüsü' açıklaması

Kuran'ın mucizelerini çözen Dr. Ömer Çelakıl, sırat köprüsü kavramını anlattı. Çelakıl, hadislere göre o anın çok dehşetli bir an olduğunu, kimisinin çok kolay kimisinin ise sürünerek çok zor geçeceğini söyledi.

Çelakıl'dan 'Sırat köprüsü' açıklaması
Kuran'ın mucizelerini çözen Dr. Ömer Çelakıl Show Tv ekranlarında yayınlanan "Sabahın Sedası" programına katıldı. Çelakıl sırat köprüsü kavramının neyi anlattığını açıkladı.

Sırat köprüsü'nün, Kuran-ı Kerim'de direk anlatılmadığına işaret eden Çelakıl, "İnsanlar cehennem ateşine düşecek gibi bir tasvir yok. Ancak hadislere baktığımızda bunu görüyoruz. Hadisler Peygamberin sözleri. Kuran sabittir değişmemiştir tamamen güvenebiliriz. Ama hadisler tartışmalı olabilir çünkü Hz. Muhammed gerçekten söylemiş mi söylememiş mi onlar tartışmalı olabiliyor. Kısacası hadislerde geçer. Mahşer yerinden itibaren cehennemin üzerinden geçip cennete kadar uzanan bir köprü olarak betimlenir sırat. Uzun bir köprü, o kadar uzun ki bazıları bunu çok hızlı geçecek, bazılar senelerce geçemeyecek, bazıları da ışık hızı gibi bir anda o köprüyü geçeceğine dair rivayetler var" diye konuştu.

Yaptığımız her hayırlı işin ruha bir nur bir ışık, bir enerji veriyordiğini söyleyen Çelakıl şöyle devam etti:

"Bu enerji sayesinde bu hızı sağlayacak kimileri. Bir hadiste diyor ki, kimisi at gibi hızlı, kimisi kuş kadar daha yüksekten ve daha hızlı ama kimside senelerce sürüklenerek geçecek. Hadis'te, O an o kadar dehşetli bir an ki Peygamberler rabbim kurtar kurtar diyorlar ve o gün sadece Peygamberler konuşabilir, kimsenin konuşmasına izin verilmez. O dehşetli anda o ateş köprüsünde aşağıda ateş kancalar ayağı kayan düşüyor deniyor."

"Bu maalesef belki de dünyanın karşılaşacağı bir durum" diyen Çelakıl, "Bugün Astrofizikçiler güneş sisteminin enerjisi çöktüğü zaman, güneş içine çöktüğü zaman ilk sıradaki gezegenleri alev altında bırakacak, Dünya'da bunlardan birisi diyor. Demekki Dünya fani, ha bugün ha milyonlarca yıl sonra ama bunun ne zaman olacağını bilmiyoruz. Astrofizikçilerin hesaplamalarına göre daha uzun zaman var buna. 5 milyarlık Dünya'nın ömrü olduğu düşünülüyor, ömrünün yarısını tükettiği söyleniyor. Yani milyarlarca yıldan bahsediliyor" şeklinde konuştu.

Çelakıl, "Ama öyle bir olay olur ki mesela Andromeda Galaksisi bugün bunla ilgili İllüstrasyonlar hazırlıyorlar bilgisayar ortamlarında ve diyorlar ki Andromeda Galaksisiyle Samanyolu Galaksisi çarpışabilir ve bunlar çarpışırsa işte bu kıyametle ilgili dehşet sahneler ortaya çıkabilir diyorlar" dedi.