Şahinbey'de Halk Sağlığı Seminerleri Devam Ediyor

Şahinbey Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi işbirliği ile belediye bünyesinde hizmet veren 14 sosyal tesiste semt sakinleri ve kursiyerlere yönelik olarak verilen "Halk Sağlığı" konulu eğitim seminerleri devam ediyor

Şahinbey'de Halk Sağlığı Seminerleri Devam Ediyor
Şahinbey Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi işbirliği ile belediye bünyesinde hizmet veren 14 sosyal tesiste semt sakinleri ve kursiyerlere yönelik olarak verilen "Halk Sağlığı" konulu eğitim seminerleri devam ediyor.
Gaziantep Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü hemşirelik anabilim dalı halk sağlığı yüksek lisans öğrencilerin eğitim programları kapsamında verilen seminere semt sakinleri ve kursiyerler yoğun ilgi gösteriyor. Gaziantep Üniversitesi ve Şahinbey Belediyesi işbirliği ile halk sağlığı konulu proje kapsamında tüm sosyal tesislerde semt sakinleri ve kursiyerlere yönelik olarak seminerler verdiklerini belirten Yrd. Doç. Dr. Rabia Sohbet, Gaziantep Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü halk sağlığı hemşireliği yüksek lisans öğrencilerinin uygulamalarını yaptıklarını söyledi.
Gaziantep Üniversitesi Halk Sağlığı Hemşirelik Anabilim Dalı yüksek lisans ğrencisi Canan Birimoğlu, halk sağlığı konulu kursiyerlere ve semt sakinlerine yönelik eğitim seminerleri verdiklerini belirterek, "Özellikle sonbahar ve kış aylarında görülen bulaşıcı hastalıklardan olan tifo ve dizanteri hakkında koruyucu bilgiler veriyoruz. Bunlara ek olarak aile planlaması ve menopoz hakkında bilgiler veriyoruz. Bizlere bu imkanı sunan tüm yetkililere teşekkür ediyorum" dedi.
Halk sağlığı konularında verilen bulaşıcı hastalıklardan korunma yollarının anlatıldığı eğitim seminerlerine katılmaktan çok memnun olduğunu belirten semt sakini Hüsniye Demirbaş, faydalı bir eğitim semineri olduğunu ve bunun sürekli olarak devam etmesini istedi.