Saç tokalı sabıkalı hırsızlar son işlerinde yakalandı

Saç tokası ve nüfus cüzdanı kullanarak evlerin kapılarını açarak hırsızlık yaptıkları iddia edilen 2 genç bayan mahkemeye sevk edildi. Bayanların, top

Saç tokası ve nüfus cüzdanı kullanarak evlerin kapılarını açarak hırsızlık yaptıkları iddia edilen 2 genç bayan mahkemeye sevk edildi. Bayanların, toplam 31 ayrı hırsızlıktan sabıkalı oldukları belirlendi.

Kayseri Kocasinan nüfusuna kayıtlı, toplam 31 hırsızlık olayından sabıkalı F.M. ( 33) ve F.G. ( 27) adlı iki bayan, Nevşehir'de girdikleri bir evden çaldıkları yaklaşık 20 bin TL tutarındaki ziynet eşyası ve para ile polis ekiplerince yakalandı.

Nevşehir'in Güzelyurt Mahallesi'nde bulunan apartmana sabah saatlerinde giren zanlılar, ev sahibi S.Ş.'nin komşu ziyaretine gitmesi nedeniyle, boş dairenin kapısını saç tokaları ve nüfus cüzdanlarını kullanarak açtı. Evin yatak odasında bulunan yaklaşık değeri 20 bin TL'yi bulan kolye, zincir, çeyrek altın, yüzük gibi ziynet eşyaları ile euro ve Türk Lirası cinsi parayı alan zanlılar, dağıttıkları eşyaları eski haline getirdikten sonra yürüyerek olay yerinden uzaklaştı.

Akşam üzeri para ve ziynet eşyalarını koyduğu yere bakınca durumu öğrenen ev sahibi S.Ş., durumu polise ihbar etti. Olay yerine gelen Asayiş Şubesi ekipleri, evde yaptıkları inceleme sonrasında apartman sakinlerine sabahtan akşama kadar içeri giren tanımadıkları kişilerin eşkallerini araştırdı. Akşam saatlerinde olayın meydana geldiği Güzelyurt Mahallesi'nde devriye gezen polis ekipleri, belirtilen eşkale uyan iki bayandan şüphelenerek durdurdu. Kimlik bilgilerini gizlemeye çalışan ve çelişkili konuşan 2 bayan zanlı, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Üzerlerinde yapılan aramada sabah saatlerinde çaldıkları ziynet eşyaları ve paralar bulundu.

Zanlıların, daha önce de çeşitli illerde 31 ayrı hırsızlık olayından dolayı sabıkalı oldukları belirlendi. Gözaltına alındıktan sonra sorguları yapılan zanlılar, bugün adliyeye sevk edildi.