Orgeneral Saldıray Berk'e hapis istemi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiası ile Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Saldıray Berk hakkında 2.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Orgeneral Saldıray Berk'e hapis istemi
Orgeneral Saldıray Berk'in 3. Ordu Komutanı iken 20 Mayıs 2008 günü, Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde oyunu AK Parti'ye verdiğini söyleyen vatandaşlarla konuşurken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için, "Bu iyi de memleketi sattığını da biliyor musunuz?" şeklinde konuştuğu iddiası Başbakan Erdoğan'ın avukatlarını harekete geçirmişti. 20 Temmuz 2010 günü 'kamu görevlisine hakaret' suçlaması ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunun ardından dosya suçun işlendiği bölgeye bakan Kemaliye Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmiş, 21 Ekim günü Kemaliye Cumhuriyet Savcılığı kovuşturmaya yer olmadığına dair takipsizlik kararı vermişti. Karara Başbakan'ın avukatının itirazı üzerine dosya bir üst mahkeme olan Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi 23 Aralık günü itirazı haklı bularak Orgeneral Saldıray Berk'in yargılanmasına karar verdi.

Dosyanın 30 Aralık'ta Kemaliye ilçesine ulaşmasının ardından aynı gün Kemaliye Cumhuriyet Savcısı Ramazan Temel, TCK'nın 125/3A ve 125/4 maddeleri uyarınca 'Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret' ve 'alenen hakaret' suçlaması ile hazırladığı iddianameyi Sulh Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Sulh Ceza Mahkemesi'nin iddianameyi kabul etmesinin ardından Orgeneral Berk hakkında 1 yıl 4 ay ila 2 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezası istemi ile dava açıldı. Mahkeme, Orgeneral Berk'in ne zaman yargılanacağını önümüzdeki günlerde belirleyecek.