Türk Sağlık-Sen: Doktorlar hastanede askerlik yapsın

Türk Sağlık-Sen doktorların ve sağlık çalışanlarının askerlik hizmetlerini Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarında yapması için Milli

Türk Sağlık-Sen doktorların ve sağlık çalışanlarının askerlik hizmetlerini Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarında yapması için Milli Savunma Bakanlığı'na başvuru yaptı.

Sendika Genel Başkanı Önder Kahveci imzasıyla yapılan başvuruda Türkiye'deki doktor ve sağlık çalışanı açığına dikkat çekildi. Bu açığın zaman zaman Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından da dile getirildiği; yabancı doktor istihdamının gündeme getirilmesinin de bu durumun boyutlarını gözler önüne serdiği ifade edildi.

Başvuruda sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması, doktor ve sağlık çalışanı eksikliğinin azaltılması için; doktorların ve diğer sağlık çalışanlarının askerlik sürelerinin kısaltılarak eleman temininde güçlük çekilen illerdeki kamu sağlık kurumlarında askerlik görevlerini yapmalarını sağlamak üzere Askerlik Kanunda düzenleme yapılması istendi.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "İktidar doktor ve sağlık çalışanı eksikliğinden yakınmaktadır. Bu sorunun çözümü için yabancı doktor, yabancı sağlık personeli getirmek gibi uygulamada büyük sakıncalar doğuracak çözüm yollarını hayata geçirmek istenilmektedir." dedi. Bu eksikliği gidermenin en iyi yolunun öz kaynakların planlı bir şekilde kullanılması olduğunu söyleyen Kahveci, "Bu nedenle sağlık personeli açığının giderilmesine katkı sağlamak üzere muvazzaf askerlik hizmeti yürüten doktorların ve sağlık çalışanlarının eleman temininde güçlük çekilen yerlerdeki sağlık kurum ve kuruluşlarında askerliklerini yapmalarını talep ettik. Hem çalışanları hem de vatandaşı memnun edecek bir uygulama olması için Milli Savunma Bakanlığı'na başvurumuzu yaptık. Doktorların ve tüm sağlık çalışanlarının sağlık kuruluşlarında askerlik hizmetlerini yapmalarını talep ettik. Umarız iktidar bu konuda hassasiyet göstererek başvurumuzu değerlendirir ve olumlu bir karar alır. Doktorlara ve sağlık çalışanlarına bu imkan verilirse millet için devlet için önemli bir hizmet gerçekleştirilmiş olur." diye konuştu.