Rüşvet verdiği kişi kurum çalışanı çıkmadı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir vatandaştan kendini İlçe Tarım Müdürlüğü çalışanı gibi tanıtarak 2 bin lira rüşvet alan bir kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir vatandaştan kendini İlçe Tarım Müdürlüğü çalışanı gibi tanıtarak 2 bin lira rüşvet alan bir kişi gözaltına alındı.

İlçeye bağlı Soydan köyünde yaşayan Mehmet Ekinci adlı bir vatandaş, hazırladığı bahçe projesiyi vermek üzere yaklaşık 10 gün önce İlçe Tarım Müdürlüğü'ne gitti. Burada kapıda bekleyen ve kendisini İlçe Tarım Müdürlüğü çalışanı olarak tanıtan İbrahim Taşkoparan adlı bir şahısla tanışan Ekinci,projesinin erken kabul edilmesi için şahısla 5 bin liraya anlaştı. Paranın 2 bin lirasını peşin olarak ödeyen Ekinci, geri kalanını projenin kabul edilmesi halinde vereceğini belirterek İlçe Tarım Müdürlüğü'nden ayrıdı.

Aradan geçen 10 günün ardından projesinin akıbetini öğrenmek üzere tekrar İlçe Tarım Müdürlüğü'ne giden Ekinci, projesinin hala kabul edilmediğini öğrendi.

Bunun üzerine İbrahim Taşkoparan'ı bulan Ekinci, projesinin hala kabul edilmediğini belirterek şahıstan parasını geri istedi.

İddialara göre, Taşkoparan'ın "Ben Jitemciyim, Emniyetten gönderildim, parayı vermem" demesi üzerine Ekinci, Siverek Emniyet Müdürlüğü'ne dolandırıldığını belirterek şikayetçi oldu.

Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, rüşvet aldığı iddia edilen İbrahim Taşkoparan'ı gözaltına aldı.

İlçe Tarım Müdürlüğü çalışanı olmadığı belirlenen şahsın, emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.