MHP'li Vural, hükumetin yol haritalarına tepki gösterdi: Bunları büyük bir icraat yapmış gibi göstermeyin

MHP, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü AK Parti grup toplantısında gösterdiği Türkiye'ye ait hava ve karayolu haritalarına itiraz etti. MHP Grup

MHP, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü AK Parti grup toplantısında gösterdiği Türkiye'ye ait hava ve karayolu haritalarına itiraz etti. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 2002 yılından bu yana sadece 2 bin kilometre civarında yol yapıldığını iddia etti.

MHP Grup Başkanvekili Vural, TBMM'de düzenlediği basın, toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Vural, Karayolları Genel Müdürlüğünden edindikleri bilgileri göre 2002 yılı öncesi karayolu ağının 63 bin 143 km olduğunu, 2010 yılında ise bu rakamın 64 bin 823 kilometre yol bulunduğunu ileri sürdü. Erdoğan'ın yol konusunu çok abarttığını belirten Vural, "Sizden önceki dönemde 63.143 kilometre yol ağı varmış. Sizde 64 bin 823 kilometre, yani 1700 kilometre yol eklemişsiniz. Sanki sizden önce hiç yol yokmuş. Bunları da büyük bir icraat yapmış gibi göstermeyin." ifadelerini kullandı.

Vural, Başbakan Erdoğan'ın bölünmüş yolların haritalarını gösterdiğini ama bölünmüş Türkiye haritalarının farkında olmadığını iddia etti. AK Partili yıllarda bölünmüş Türkiye haritalarının ortaya çıktığını öne süren Vural, "Sayın Başbakan bu haritalardan haberdar olun. Bölünmüş yollar her zaman yapılır ama bölünen Türkiye'yi ne zaman ihya edebiliriz. Sayın Başbakan Türkiye bölünürse ne yapacağız." dedi.

Vural, bazı tutukluların tahlile edilmesine ilişkin ise hükümetin bütün yükü Yargıtay'a attığını ancak buna mukabil gerekli tedbirleri almamakla suçladı. Vural, "Bu reform değildi gecikme oluyor ve olmaya devam edeceğini söyledi. Haksız tahliyelerle karşı karşıyız." diye konuştu.

Bu arada MHP Grup Başkanvekili Oktay Belediye İş Sendikası Genel Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti. Vural, Belediye İş Sendikası Genel Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerini gruplarında görmekten memnuniyet duyduğunu söylerken, "Keşke güzel şeyler konuşmak için gelseydiniz. Ama temsil ettiğiniz işçilerin geleceği için geldiniz, bu önemli bir konu. Çalışanlar sürekli kaybetmeye devam edecek. Sustukça sıra hepimize gelecek. Medya sustu medyaya sıra geldi, esnaf sustu esnafa sıra geldi.2 yorumunu yaptı.