Malatya'da S Plaka Sayısı Bine Çıkarıldı

Malatya Belediye Meclisi Ocak ayı olağan toplantısında, S plaka sayısı bine çıkarıldı. Toplantıda, toplantı tutanaklarının ise sesli ve görüntülü olarak kaydedilmesi de kararlaştırıldı.

Malatya'da S Plaka Sayısı Bine Çıkarıldı
Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2011 yılının Malatya için hayırlı olması temennisinde bulunurken, gündem dışı verilen maddelerin ardından, gündemdeki maddelerin görüşülmesine geçildi.
Belediye Meclisi Ocak Ayı Toplantısında, Denetim Komisyonu ile Trafik İhtisas Komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı. Gizli oyla yapılan Denetim Komisyonu üyeliklerine; Salih Büker, Metin Mandal, Suna Şekeroğlu, Y.Nazmi Hamamcı ve Hüseyin Apak seçilirken, Trafik İhtisas Komisyonu üyeliklerine ise verilen teklif doğrultusunda Aziz Görgeç, Hasan Atay, Sadin Şahin, Mehmet Çınar ile Ali Dağdelen seçildiler.
Geçtiğimiz yıl servis araçları için uygulamaya konulan ve 800 adet olarak belirlenen S Plaka tahsis sayısı, talepler doğrultusunda 200 adet artırılarak bin'e çıkarıldı.
Meclis toplantısında, Belediye'de sözleşmeli olarak çalışan personelin sözleşmelerinin yenilenmesi kabul edilirken, Meclis toplantılarının her ayın ilk Çarşamba günü, toplantı tutanaklarının ise sesli ve görüntülü olarak kaydedilmesi de kararlaştırıldı.
Gündem maddeleri içerisinde yer alan imar konularının bir kısmı karara bağlanırken, bir kısmı da İmar Komisyonu'na havale edildi.