Kahta Eğitim-bir-sen Kadın Komisyonundan Köy Öğrencilerine Yardım

Eğitim-Bir-Sen Kahta Temsilciliği köy okullarında okuyan kız öğrencilere ayakkabı yardımında bulundu.

Kahta Eğitim-bir-sen Kadın Komisyonundan Köy Öğrencilerine Yardım
Eğitim-Bir-Sen Kahta Temsilciliği Kahta'nın köylerinde eğitim gören 200 kız öğrenciye ayakkabı yardımında bulundu. Yardım dağıtımı sendika binasında 15 öğrenciye verilen ayakkabı ile temsilen yapıldı.
Kahta Eğitim-Bir-Sen Başkanı Halil Tünçmen konu ile ilgili yaptığı açıklamada, İstanbul'da faaliyet gösteren Müştekinler Fermuar işletmesinin sahibi Bilal Müştekin tarafından bağışlanan yaklaşık 200 çift ayakkabıyı köy okullarında öğrenim gören yardıma muhtaç kız öğrencilere dağıttıklarını söyledi.
Sendika olarak toplumsal duyarlılıklara sahip olduklarını belirten Tünçmen, "Öğrencilerimize bir nebze de olsa katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Öğrencilerimize yardım göndererek memleketiyle bağlarını güçlü tutmaya çalışan, memleketinin sorunlarını gidermeye çalışan Müştekinler Fermuar yetkililerine teşekkür ediyoruz" dedi.
Kahta Eğitim-Bir-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Meral Çiçek de yaptığı açıklamada, "Erkek hakimiyeti olan bir toplumda kız öğrencilerin okutulmasının çok önemlidir. Kız çocuklarının okutulmasının anlamsız görüldüğü toplumlarda kız öğrencilere yapılacak pozitif katkıların daha çok anlam kazandığını, hizmet sendikacılığının bir örneği olan bu ve benzeri hizmetlerin eğitim alma konusunda kız öğrencilerin erkek öğrencilerle eşit haklara kavuşana kadar devam edecektir" dedi.
Çiçek ayrıca, herkesi toplumun sorunlarıyla ilgilenmeye ve çözüm üretmeye davet etti.