İzmir'de 60 yaş otobüs kartları için son vize tarihi 31 Ocak

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 60 yaşını dolduran vatandaşlara toplu ulaşım araçlarından indirimli yararlanmaları için verdiği kartların vize işlemle

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 60 yaşını dolduran vatandaşlara toplu ulaşım araçlarından indirimli yararlanmaları için verdiği kartların vize işlemlerine başlandı. Kullanıcıların, 31 Ocak 2011 günü mesai bitimine kadar kartların kullanım bedelini yatırarak biniş yüklemesi yaptırmaları gerekiyor.

ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, 60 yaşını doldurarak toplu ulaşımdan indirimli yararlanmak isteyenlerin, bu ay içinde kartlarının vize işlemlerini yaptırması gerektiği hatırlatıldı. Vize işlemlerinde her karta yıllık 750 biniş hakkı yükleniyor. Yıllık kullanım bedeli ise 175 lira olarak belirlendi. 60 yaş kartı sahiplerinin, 90 dakika içinde sınırsız aktarma olanağına da sahip olacağı bildirildi.

60 Yaş Kartı 2011 yılı kullanım bedeli, Vakıfbank şubelerine yatırabilecek. 2010 yılı içinde kart kullanıp da 2011 bedelini yatıran yolcular, 750 biniş yüklemesi için nüfus cüzdanı aslı, banka dekontu aslı ve kartla birlikte, şu vize noktalarında işlemlerini yaptırabilecek: Konak Katlı otopark altı (Belediye Pasajı), Karşıya Vapur İskelesi, Bornova Metro Son Durağı ve Fahrettin Altay Aktarma Merkezi.

Kullanım bedeli yatırılmış olsa dahi vize işlemi yaptırılmayan kartlar, 1 Şubat 2011 tarihinden sonra kullanıma kapatılacak. 2010 yılında 60 yaş kartını kullanmayıp da 2011 bedelini yatıranlar ise 750 biniş yüklemesi için nüfus cüzdanı aslı, banka dekontu aslı ve kartla birlikte yalnızca Konak'taki ESHOT Genel Müdürlüğü Ulaşım Kartları Şube Müdürlüğü'nde işlem yaptırabilecek.

İlk defa 60 Yaş Kartı kullanmak isteyenlerinse Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde ikamet etme şartıyla nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi, son 6 ay içinde çekilmiş bir adet vesikalık fotoğrafla ESHOT Genel Müdürlüğü Ulaşım Kartları Şube Müdürlüğü'ne müracaat etmesi gerekiyor.