Özbek basını: Türkiye diplomatik faaliyetlerini güçlendirecek

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Ankara'da gerçekleşen 3. Büyükelçiler Toplantısı'nda yaptığı açıklama Özbek basınında da geniş yer aldı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Ankara'da gerçekleşen 3. Büyükelçiler Toplantısı'nda yaptığı açıklama Özbek basınında da geniş yer aldı.

'Türkiye diplomatik faaliyetlerini güçlendirme kararı aldı' başlığıyla verilen haberde Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Ankara'da 180 büyükelçiyle gerçekleştirdiği toplantıda yaptığı konuşma aktarıldı.

BBC Özbek servisinde yer alan haberde, Davutoğlu himayesinde Ankara'da gerçekleşen büyükelçiler buluşmasının Türkiye'nin yeni dış politika stratejisinde önemli temel teşkil ettiği kaydedildi.

Haberde Davutoğlu'nun büyükelçilere 'gerek olduğunda da itfaiye eri olup alevleri sündürmeye gitmeleri ve gerektiğinde, şehir planlama mimarı olup sorunların çıkmamasına çalışmaları' çağrısında bulunduğu aktarıldı.

Davutoğlu'nun, Türkiye'nin tarihi tecrübelerine de atıfta bulunarak, büyük bir gelenekten gelen Türkiye'nin artık inşa edilmekte olan global dünya düzenine seyirci kalamayacağı, ve bunun temelini kuran devletlerden biri olacağını' dediği de kaydedildi.

Haberde Davutoğlu'nun, Türkiye'nin Avrupa Birliği(AB)'ne üyelik sürecinden geri adım atmayacağına ve dünyada artık hadiseler karşısında tavrı merak edilen devlet olarak yoluna devam edeceğine de dikkat çektiği belirtildi.