Ödemişli Emekliler Sgk Bürosu İstiyor

Emekli-Sen Ödemiş temsilcisi Lütfü Gergeroğlu, Ödemiş'e bir türlü açılamayan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bürosu hakkında açıklamalarda bulundu.

Ödemişli Emekliler Sgk Bürosu İstiyor
200 bin kişinin Bayındır'a gitmeye mahkum bırakıldığını belirten Gergeroğlu'na emekliler Mehmet Balcı, Ömer Akşahan, Veysel Can, Aziz Yıldız, Yüksel Balcı ve Mustafa Altınörs de destek verdi.
Konunun siyasi boyutlarından bir türlü arınamadığını ifade eden Gergeroğlu, "Konuyla ilgili çeşitli varsayımlar gelişiyor. Bunların arasında en önde geleni iktidarın yerel seçimlerdeki sonuçtan ötürü Ödemiş'i ve havzadaki diğer vatandaşlarımızı cezalandırması. Eğer bu problem çözülmezse maalesef ki iktidar partisinin Ödemiş'e SGK bürosunun açılmamasını istediğini düşünmek zorunda kalacağız" dedi.
Emekliler olarak SGK ile ilgili işlemler için Bayındır'a kadar gitmek zorunda olduklarını belirten Gergeroğlu, "Bayındır'daki büro Ödemiş, Kiraz, Beydağ ve onların köylerindeki vatandaşlarımız için çok uzaktır. Zaten emeklinin durumu ortada. Nakit ve vakit kaybeden çalışanlar bu büroyu Ödemiş'e isterken biz emekliler de bu büro için sesimizi çıkarmak mecburiyetindeyiz. 200.000 kişilik bir nüfus potansiyeli Bayındır'a mahkum edilemez" dedi.
İlçedeki başta iktidarın Ödemiş temsilciliği olmak üzere tüm kurum ve kuruluşları SGK bürosunun açılması için birlikte çalışmaya davet eden Gergeroğlu, "SGK bürosunun Bayındır'da olup da havzanın adeta başkenti Ödemiş'te olmaması emekliler için en büyük zorluk. Bu nedenle herkesin iyi düşünüp, bir an önce girişimlerde bulunması gerekiyor. bu büro için önümüzdeki günlerde AK Parti Ödemiş İlçe Teşkilatı'nı da ziyaret edeceğiz" ifadelerini kullandı.