Milli Eğitim Camiası Kangal'da Toplandı

Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Şubesi tarafından organize edilen "İlçe Milli Eğitim Müdürleri Koordinasyon Toplantısı" Kangal'da yapıldı.

Milli Eğitim Camiası Kangal'da Toplandı
3 Ocak Kangal Elektrik Üretim A.Ş (EÜAŞ) Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıya Kangal Kaymakamı İsmail Altan Demirayak, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, il milli eğitim şube müdürleri ve 16 ilçenin ilçe milli eğitim müdürleri katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Şubesi tarafından organize edilen programın açılış konuşmasını Ali Murat Taner yaptı. Eğitim öğretim faaliyetlerinin niteliğini yükseltmek için milli eğitim olarak gayretli bir çalışmanın içinde olduklarını belirten Taner, özellikle YİBO'ların öneminden bahsederek, ilçe milli eğitim müdürlerinin hiç olmazsa haftada bir kez olsun bu okulları ziyaret etmeleri gerektiğini söyledi.
Daha sonra kürsüye gelen Kangal Kaymakamı İsmail Altan Demirayak, böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan duymuş oldukları memnuniyeti dile getirerek, eğitim öğretim konusunda yapmış olduğu gözlemleri ifade etti. Demirayak, eğitim faaliyetlerinde olması gereken misyonu okuma yazmadan başlayan öğretim faaliyeti, bireye ahlaki formasyon kazandıracak olan eğitim faaliyeti ve cumhuriyet değerlerini özümsemiş, vatan, millet, bayrak sevgisine sahip nesiller yetiştirmek olarak üç maddede özetledi. Bunları mümkün kılabilmek için iyi teşkilatlanmış bir yönetim kadrosu, iyi yetişmiş öğretmen kadrosu ve okulların fiziksel altyapısını güçlendirmek olduğunu söyleyen Demirayak, Kangal hakkında kısa bilgiler verdi.
Demirayak'tan sonra kürsüye davet edilen İl Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, hazırlamış olduğu sunumda oldukça geniş ve detaylı bilgiler veren Seyhan, meydana gelebilecek olumsuz olayları azaltmak ve suça giden yolları kapatmak için okul idarelerinden emniyet olarak beklentilerini maddeler halinde sıraladı.
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ PROJELERİNİ ANLATTI
İlçe milli eğitim müdürlerinin örnek uygulama sunumlarına geçilmesinin ardından ilk olarak ev sahibi konumunda olan Kangal İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yıldırım, 'Kangal'da Eğitimi Yeniden Yapılandırma Projesi' ve 'Okul ve Kurumlarda Rehberlik ve Denetim Çalışmaları' başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Yapılandırma çalışmaları öncesi ve sonrasına ait çeşitli rakamlar veren Yıldırım, çeşitli çalışmaların haberleştirildiği gazete kupürlerine de yer verdi. Daha sonra ilçe milli eğitim müdürleri sırasıyla projelerini anlattı.