Aziziye Belediye Başkanı Cengiz, muhtarlara 2 yıllık icraatını anlattı

Erzurum Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya gelerek, iki yıllık görev süresini değerlendirdi.

Hizm

Erzurum Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya gelerek, iki yıllık görev süresini değerlendirdi.

Hizmet sunumunda muhtarlardan ciddi destek aldığını söyleyen Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, 2 yıllık görev süresince yaptığı icraatları anlattı. Seçildiği günden bu yana şeffaf yönetim anlayışı ve ekip ruhu ile çalıştıklarını ifade eden Cengiz, bunun da semeresini aldıklarını kaydetti. Muhtarlarla bir araya gelip ilçenin sorunlarının çözümünde istişare ettiklerini dile getiren Belediye Başkanı Cengiz, "Her fırsatta muhtarlarımızla bir araya gelip sorunları ve çözüm önerilerini birlikte tartışıyoruz. Bunun sonucunda da ilçemizde gözle görülür kentsel dönüşüme ve değişime imza attık." dedi.

Geçmişte hizmet alımında ve sunumunda sorunlar yaşayan, ekonomik çıkmazları bulunan belediyenin tüzel kişiliğinin itibarını yeniden kazandırdıklarını da ileri süren Fatih Cengiz, "Göreve başladığımız ilk yılda iki belediyenin fiili birleşmesinden kaynaklanan sorunlarla uğraştık. Mazot ve kömür alamayan, ihalelerine kimsenin girmediği belediyenin ticari itibarını geri kazandırdık. Mali disiplini sağlayarak, gelir-gider dengesini kontrol altına aldık, gelirin gideri karşılama oranını yüzde 35'ten, yüzde 81'lere çıkardık. Sağlık Bakanı ve milletvekillerimizin destekleriyle 3 milyon 500 bin TL hibe destek alarak, piyasaya olan borçlarımızın önemli bir bölümünü ödedik ve 12 yıldır belediyenin sırtında kambur gibi duran 1 milyon 200 bin TL'lik kaplıca tazminatını çözerek, belediyenin hizmet ufkunu genişlettik." şeklinde konuştu.

MUHTARLARDAN TEŞEKKÜR

Toplantıda söz alan Abdulhamit Han Mahallesi Muhtarı Hamit Çetin, temizlik hizmetlerinin etkin bir şekilde sunumu ve yeşil bir çevrenin oluşturulmasından dolayı Belediye Başkanı Cengiz'e teşekkür etti.

Yeni Mahalle Muhtarı Timur Meral ise ilçedeki tuvaletlere modern bir görünüm kazandırılması, Bilali Habeş Mahallesi Muhtarı Halit Güntay ile Tebrizcik Mahallesi Muhtarı Mehmet Dursun Varol da mahallelerine yapılan alt yapı hizmetlerden dolayı Başkan Fatih Cengiz ve ekibine teşekkür etti.