Ankara Valisi Yüksel: EXPO, konuşarak değil çalışarak kazanılır

Ankara ile İzmir arasında büyükşehir belediye başkanları arasındaki EXPO tartışmasında Ankara Valiliği de katıldı. Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, "EX

Ankara ile İzmir arasında büyükşehir belediye başkanları arasındaki EXPO tartışmasında Ankara Valiliği de katıldı. Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, "EXPO, sağda solda konuşarak değil, kurumsallaşarak çalışılmalı". Şehirlerin birbirini rakip olarak görmesinin başarıyı getirmeyeceğine değinen Yüksel, "EXPO'yu hak eden kazansın." dedi.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, bir dönem İzmir Valiliği'ni yaptığını hatırlatarak, "Benim bu konuda duruşumda zorluklar var. İzmir'in potansiyeli, kapasitesini biliyoruz. İzmir, EXPO dahil tüm uluslararası organizasyonlarda Türkiye'yi temsil edecek durumda. Bütün başarıları hak ediyor İzmir." dedi.

Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi kapsamında gazetecilerin sorularını cevaplayan Vali Yüksel, Ankara'nın hedef EXPO'da hedef koyması gerektiğini hatırlatarak, Ankara'nın EXPO'da çocuk temasını kullanacağını ve bu yöndeki logo çalışmasının devam ettiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile de EXPO çalışmaları hakkında yapılanları paylaştıklarına değinen Vali Yüksel, "Dünyadan ülkeler EXPO 2020'ye birkaç şehirle yarışıyor. Birbirimizle değil rakip şehirlerle yarışmalıyız." ifadelerini kullandı.