Şahinbey'de 2011 Yılı Yatırım Yılı Olacak

Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısı birinci oturumu Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında meclis salonunda yapıldı.

Şahinbey'de 2011 Yılı Yatırım Yılı Olacak
Gündem maddelerine geçmeden önce 2010 yılında yapılan hizmet ve yatırımlar hakkında bilgiler veren Başkan Tahmazoğlu, 2011 yılında hayata geçirilecek olan projelerini de açıkladı. 2010 yılı içerisinde vatandaş memnuniyeti için birçok alanda çalışma yaptıklarını ifade eden Başkan Tahmazoğlu, "Bir yılda 610 bin metrekare asfalt kaplama ve yama yaptık. 405 bin 940 metrekare kilittaşı çalışması yaptık. Kaldırım ve yol açma çalışmalarımızı birlikte yürütüyoruz. Eğitime destek olduk. Okullarımıza kilittaşı ve asfalt yanı sıra halı sahalar yaparak hediye ettik. Kılıçoğlu mahallesinde mağara üzerinde bulunan 32 binayı sorunsuz bir şekilde kamulaştırarak yıkımını gerçekleştirdik. Mimar Sinan ve Şıhcan Gençlik Merkezi olmak üzere iki gençlik merkezi hizmete açtık. 3 bin öğrencimize ücretsiz SBS ve LYS eğitimi verdik" dedi.
Şehit Er Zeynel Direkçi ve Boyacı sosyal tesislerine ek olarak 14 adet bay- bayan taziye evini hizmete sunduklarını kaydeden Tahmazoğlu, şunları söyledi:
"Karataş, Beydilli ve 60. Yıl sosyal tesislerimiz tamamlanmak üzere, 3 bölgede 16 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm çalışmamızda 35 bin evin değer tespit çalışması tamamlandı. Bu proje kapsamında vatandaşımızı mağdur etmemek için 296 konutumuzun inşaatı etiler mahallesinde başladı. Yine serinevler mahallesinde 300 konutluk 2+1 konutlarımız başladı. 2011 yılında 2 bin konut planlıyoruz. Yine bu yıl içerisinde 1 bin adet serinevlerde, 300 konut kahvelipınar, 300 konut güzelvadi mahallelerinde konut çalışmamız olacaktır. Yine temizlik alanında üyük yol kat ettik düzenlediğimiz temizlik kampanyası ile daha temiz bir Şahinbey için okullarımızı ziyaret ettik. 2010 yılında 47 park yaptık. 2011 yılında ise 100 park yapmayı planlıyoruz. Eski parklarımızı tamamen elden geçirdik. Parklarımıza oyun gurupları ve kondisyon aletleri yerleştirdik. 220 engelli vatandaşımıza akülü tekerlekli sandalye hediye ettik. Halkoyunları festivali, ramazan şenliği ve öğretmenler gününde zara konseri düzenledik. Şefkat mağazamızda 14 bin 227 aileye gıda, giyim ve eşya yardımı yapıldı. Zabıta ekiplerimiz bir yılda 61 bin 734 işyeri denetledi. Yine spor alanında belediyemiz spor kulübünde 3 bin 330 lisanslı sporcumuz spor yapmakta olup, kulübümüz tüm spor dallarında mücadelesini sürdürmektedir."
2011 yılı projelerinden de bahseden Başkan Tahmazoğlu, Perilikaya-Havaalanı yolunu Burç kavşağına bağlayacak olan 13 kilometrelik yol ve yeşil alan çalışmasının 2011 yılı içinde başlayacağını belirterek, "Yeni sanayi sitemizin planı hazır bu yıl başlayacağız. Konak ve Kurbanbaba Gençlik merkezlerimiz çalışmasına başlayacağız. Hanımlar lokalimize ek olarak iki adet spor köyü yaparak halkımızın hizmetine sunacağız. Altı adet pazaryeri yapacağız" diye konuştu.
Belediyenin gelir ve gider bütçeleri hakkında da bilgiler veren Tahmazoğlu, 2007 ve 2008 yılında giderin gelirden fazla olduğunu ve 2009 yılında bu dengenin az bir oranla eşitlendiğini, 2010 yılında ise giderin azalarak gelirin yükseldiğini söyledi.
Mecliste, gündeme alınan 18 maddenin ikisi kabul edilirken, geri kalanlar ilgili komisyonlara havale edildi. Ayrıca mecliste denetim komisyonu üyeleri olarak İsmail Çınar, Filiz Üzücü, Y.Serkan Emre, K.Ali Kılıç ve Mehmet Bilici seçildi. Gündem dışı olarak Şahintepe Mahallesi'nde yapılan bir parka 2011 yılının M. Akif Ersoy yılı kabul edilmesi sebebiyle M. Akif Ersoy adının verilmesi maddesi gündeme alındı.
Gündemde görüşülecek madde kalmadığından bir sonraki meclis 6 Ocak 2011 Perşembe günü toplanmak üzere dağıldı.