Milletvekili Gözyaşlarını Tutamadı

AK Parti Ağrı Milletvekili Fatma Salman Kotan Şanlıurfa'da katıldığı toplantıda gözyaşlarına hakim olamadı

Milletvekili Gözyaşlarını Tutamadı
AK Parti Ağrı Milletvekili Fatma Salman Kotan Şanlıurfa'da katıldığı toplantıda gözyaşlarına hakim olamadı.TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunu Şanlıurfa'daki Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada gözyaşlarını tutamadı.
AK Parti İstanbul Milletvekili Gürdal Akşit başkanlığındaki komisyon üyeleri Ağrı Milletvekili ve Ak Parti MKYK üyesi Fatma Kotan, Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu ve Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat Şanlıurfa Milletvekili Çağla Özyavuz Aktemur, Şanlıurfa Valiliğinde Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte toplantı düzenledi. Alt Komisyon Başkanı Fatma Salman Kotan Annesini erkek çocuk doğurma uğruna kaybettiğini dile getirdiği toplantıda gözyaşlarına hakim olamayarak ağladı. Doğan çocuğun
cinsiyetinden dolayı kadın üzerinde uygulanan psikolojik şiddet, başlık parası, berdel, süt parası ve geleneksel evlilikler ile ilgili bir dilekçe vererek bu komisyonun kurulmasını istediğini belirten Kotan, "Çünkü ben annemi de erkek çocuk doğuramadığı bahanesi ile kaybetmiştim. 40 yaşında bir kadın olarak Meclise bu dilekçeyi verdiğimde duygusal bir an yaşadım. Çünkü annemi kaybetme nedeni ile aynı konuda bir dilekçe vermiştim. Biz iki kız kardeştik. Bir erkek kardeşim olması için annem yasak olmasına
rağmen yine çocuk doğrunca onu kaybettik. Bu acıyı halen yaşayanlar var. Ben Ağrılı olduğum için konuyu yakından biliyorum. Ama bu konu Türkiye'ni sorunudur. Bu nedenle verdiğim dilekçe ile ilgili araştırmalar yapıyoruz. Şanlıurfa geldiğimiz ikinci il. Sadece çıkaracağımız yasalar ile bu sorunlar çözülmeyecek ama bizim artık bu konuları konuşabilir duruma gelmemiz çocuk cinsiyetinin anneden değil babadan geldiğini anlatabilmemizi sağlayacaktır. Sağlıklı aileler ile sağlıklı toplumlar oluşturulabilir.
Bundan sonra benim gibi olanlar sayesinde anneler kaybedilmeyecek. Bu duygular ile dilekçemi verdim." dedi.
Gözyaşları içerisinde kalarak konuşmasını yarıda kesen Kotan dinleyiciler tarafından alkışlanırken; "Bu dilekçeyi verdiğim ilk günden beridir. Çok duygusal anlar yaşıyorum ve ilk defa böyle bir patlama yaşadım. Affınıza sığınıyorum. Herkese teşekkür ediyorum" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.
Vali Nuri Okutan ise Şanlıurfa'nın bir çok sorunu olduğunu aktararak "Özellikle eğitime yönelik ve kadınların eğitilmesine yönelik sorunları var. Ama Şanlıurfa bir dönüşüm süreci yaşamaktadır. Eğer bizde iyi okur ve değerlendirirsek bu gelişimi ilerletebilir ve Türkiye'nin gelişimine katkıda bulunabiliriz. TBMM'de böyle düşünmüş olmalı ki ilimizde incelemelerde bulunmak için teşrif ettiler. Bu çalışmaların ilimiz adına hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.