Konak'ta Yeni Ressamlar Yetişiyor

Konak Belediyesi'nin Güzelyalı Kültür Merkezi'nde devam eden Kültür Sanat Kursları"na bu yıl da ilgi beklenenin çok üzerinde oldu

Konak'ta Yeni Ressamlar Yetişiyor
Konak Belediyesi'nin Güzelyalı Kültür Merkezi'nde devam eden Kültür Sanat Kursları"na bu yıl da ilgi beklenenin çok üzerinde oldu.Öğrenci, eczacı, doktor, öğretmen, bankacı, emekli, hemen her yaştan katılımın yaşandığı resim kursları ilgi odağı oldu.
Binlerce katılımın bulunduğu,yabancı dil, tiyatro, dans, müzik, el becerileri gibi çeşitli kursların yanı sıra, İzmirlilerin resim sanatına da çok büyük bir ilgi duyduğunu belirten Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan kursiyer sayısının geçen yıla göre ikiye katlandığını söyledi. Başkan Tartan; "Toplumlar kültür ve sanat ışığı ile aydınlanır. Her kesimden halkımıza kucak açıyoruz. Sosyal Belediyeciliğin en çağdaş örneklerini sunmaktan mutluyuz" dedi. Aralarında emekli kadınların da bulunduğu kursiyerler haftada dört saat eğitim görüyor. Ekim ayında başlayan resim kurslarında yapılan çalışmalardan oluşturulacak olan sergi, mayıs ayında açılacak ve sekiz aylık sürede yaratılan eserler görücüye çıkacak. Akademik geçmişi de bulunan eğitmen Mehlika Korol elliden fazla öğrencisinin bulunduğunu ve derslere gösterilen ilginin kendisini çok mutlu ettiğini belirtti. Öğrencilerinin içinde bulunan resim yapma isteğini yeteneğe dönüştürdüklerini vurgulayan Korol, 15'den 70 yaşına kadar çok geniş bir kitleye ders verdiklerini ifade etti. Kurslara yer alan kadınlardan biri de 61 yaşında resme olan yeteneğini ortaya çıkarmak için eğitimlere başlayan emekli bankacı Zehra Bitikçioğlu. Daha önce de çeşitli yerlerde kurslara katıldığını dile getiren Bitikçioğlu, hiçbirinin kendisini tatmin etmediğini ancak Konak Belediyesi'nin kurslarında verilen eğitimin üst seviyede olduğunu vurguladı.
Küçük yaşlardan beri resme ilgisi olduğunu fakat bugüne kadar resim eğitimi alma fırsatını yakalayamadığını söyleyen emekli ziraat mühendisi Serap Acır da kursta çok iyi bir eğitim verildiğini ve oluşan ortama herkesin tanık olmasını istediğini belirtirken; "Bütün arkadaşlarıma tavsiye ediyorum, evde boş oturmaktansa gelin aramıza katılın" çağrısında bulundu.