Adana 2. Kent Sorunları Sempozyumuna Doğru

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu tarafından Adana Kent Sorunları Sempozyumunun 20â€"21 Mayıs 2011 tarihinde yapılacağı açıklandı

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu tarafından Adana Kent Sorunları Sempozyumunun 20â€"21 Mayıs 2011 tarihinde yapılacağı açıklandı. Sempozyum öncesi 26 Şubat tarihinde de bir form gerçekleştirileceği bildirildi.
Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Mustafa Altıokka, yaptığı yazılı açıklamada, forum ve Adana 2. Kent Sorunları Sempozyumu ile ilgili çalışmalara başlandığını söyledi. Altıokka, "Kent Sorunları Sempozyumu ile ilgili TMMOB'ne bağlı odalar ile sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile düzenleme ve yürütme kurullarını oluşturduk. Sempozyum öncesi bir de forum düzenleyeceğiz" dedi.
Adana Kent Sorunları Sempozyum öncesinde, fotoğraf yarışması düzenleneceğini ve yarışmaya katılan fotoğrafların sergileneceğini ifade eden Altıokka, sempozyumda şu konuların yer alacağını belirtti:
"Kent ve Yönetim: Adanalılık kavramı, Adanalı kimliği, hemşeri bilinci, İlk'ler, En'ler, Tek'ler Şehri Adana!, Katılımcılık, Demokrasi, Yerel Medya, Yerel Örgütlenme Modelleri, Kent konseyi, Belediye Meclis Üyeliği, İl Genel Meclis Üyeliği, Emek ve Meslek Örgütleri, Milletvekili izleme çalışmaları.
Kent ve Planlama: Kent ve İl Planlaması, Yapılar, TOKİ uygulamaları, İmar çalışmaları, Tarım toprakları ve amaç dışı kullanım, Katı Atık Bertaraf Çalışmaları (Sofulu Çöplüğü), Ulaşım (metro, toplu taşıma, yaya ve bisiklet yolları vb.), Alt yapı sorunları (Pis su, kanalizasyon diğer)
Kent ve Ekonomi: Tarım, Sanayi, Ticaret, Turizm, İstihdam, Gıda Güvenliği, Enerji
Çukurova metropoliten projesi: Adanaâ€"Mersin arası demiryolu, Havaalanı veya havaalanları tartışmaları, Yumurtalık Bölgesi Enerji koridoru, Termik santraller, HES' ler
Adana ile ilgili çeşitli Senaryolar: Kent ve Siyasal Yaklaşımlar, Kentin 30 yıl içerisinde sosyal, hukuksal, fiziksel, ekonomik ve yönetimsel gelişimi, Yeni kent modellemeleri, Önemini arttıran/ önemini azaltan kentler, Göç (gelen-giden), Nüfus-ayrışma-bütünleşme-zengin yoksul ayrılışı."