Teknisyenin ihmali hayatına mal oldu

Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde meydana gelen patlamanın, teknisyeninin ihmali sonucu olduğu iddia edildi.

Teknisyen

Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde meydana gelen patlamanın, teknisyeninin ihmali sonucu olduğu iddia edildi.

Teknisyen Metin Özçalışkan'ın (50) hastanede piknik tüpüyle kaynak yapmak istediği ve bu sırada kazanın meydana geldiği iddia edildi. Başhekim Dr. Fettah Oğuz, kazanın hastanenin merkezi oksijen santralinde yapılmakta olan bir çalışma esnasında meydana geldiğini söyledi. Patlamadan sonra başka hastanelere sevk edilen 70 hastayı tek tek ziyaret ettiklerini belirten Dr. Oğuz, "Bodrum katında meydana gelen kazada, çalışmayı yapmakta olan Metin Özçalışkan isimli özel bir firma teknisyeni vefat etmiştir. Olay olduğu sırada hastanede nöbetçi teknisyenimiz küçük çapta çıkan yangına müdahale etmiş ve hemen söndürmüştür. Olaydan sonra hemen hastane afet planına göre ve tedbir amacı ile hastalar tahliye edilerek, Mardin Devlet Hastanesi ve çevre ilçe hastanelerine nakledilmişlerdir. Olayda başka yaralanma ya da can kaybı olmamıştır." diye konuştu.

"Olay tamamen bodrum katında lokalize bir alanda ve oksijen tüplerine bağlı bir hortumun yerinden çıkması ve ufak çapta, hemen müdahale edilerek söndürülen yangından ibarettir." diyen Oğuz, tüp patlaması söz konusu olmadığını kaydetti. Başhekim Oğuz, " Hastalar güvenli bir şekilde hastanelere yerleştirilmiş, hastane personelimizin de desteği ile gerekli bakım ve tedavileri yapılmıştır. Hastanenin tamamen güvenli olması beklendikten sonra, temizliği yapılarak hastalar uygun şekilde tekrar hastanemize alınmış ve tüm hastane fonksiyonları saat 15.00 itibarı ile tamamen işlemeye başlamıştır." şeklinde konuştu.

Hastanenin merkezi oksijen sistemini onaran Erbay Gaz firmasının sahibi Ertaç Erdolu da hastanede herhangi bir patlamanın olmadığını, onarımı yapan teknisyenin piknik tüpünün alev alarak oksijen tüpünün başlığındaki hortumun yüksek bir basınçla yerinden fırlayıp teknisyene isabet etmesi ile olduğunu söyledi.

HASTANEDE YANGIN MERDİVENİ YOK

Bu arada sezaryenle doğum yapan eşinin hastanedeki durumunu anlatan Çetin Kazaç, "Eşim sezaryenle doğum yaptıktan sonra bazı malzemeler almak için dışarı çıktım. Patlamanın sesini duyar duymaz tekrar hastaneye gelerek çocuğumu başka hastaneye sevk etmiştik. Çocuğumun durumunu şuan çok iyi. Onu bu hastaneye geri getirdik." dedi.

Öte yandan birçok hasta yakını hastanenin doluluk oranından dolayı hastalarını yerlere serilen yataklarda yatırmak zorunda kaldıklarını iddia etti. Hastanede yangın merdivenin olmayışı dikkat çekti. Dispanserden bozma 150 yataklı hastaneye yangın merdiveni yapılması için 3 yıldan beri projesinin hazırlandığını ancak projeye onay verilmediği için yapılmadığı öğrenildi.