Tekkeköy Belediyesi Kalifiye Eleman Yetiştiriyor

Tekkeköy Belediyesi'nin İŞKUR destekli işgücü yetiştirme kursları çerçevesinde düzenlenen kaynakçılık kursunun 4.'sünün sınavı Tekkeköy Meslek Edindirme Kurs Merkezi'nde yapıldı.

Tekkeköy Belediyesi Kalifiye Eleman Yetiştiriyor
İşgücü yetiştirme kursları çerçevesinde yapılan kaynakçılık kursunun yazılı sınavın ardından kursiyerlerin uluslararası geçerliliği olan 'loyd' sınavına da girecekleri bildirildi. 'Loyd' belgesi alan kursiyerlerin yurt dışında da iş bulma imkanına sahip olacakları belirtilirken, Tekkeköy de sanayi alanında üretim yapan üretici ve sanayicilerin ihtiyaç duyduğu yetişmiş iş gücü, Tekkeköy Meslek Edindirme Kurs Merkezi'nde yetiştirilen kursiyerlerle tamamlanmaya çalışılıyor.
Özellikle kaynakçılık kursuna Tekkeköylü vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, ilginin yoğun olmasının nedeninin Tekkeköy'e kurulması beklenen tersane ile dört büyük sanayinin ilçe sınırlarında olması ve ihtiyaç duyulan yetişmiş iş günün bölgenin isteklerine cevap veremeyecek kadar fazla olmasından kaynaklandığı belirtildi. Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, "Meslek Edindirme Kurs Merkezi'nde bugüne kadar kaynak kursu ve ahşap montaj kursu olmak üzere yaklaşık 200 kişi kurs gördü ve sertifika aldı. 2011 yılında da meslek edindirme kurslarına devam edeceğiz. Bayanların isteği üzerine Ondokuz Mayıs Sanayi Sitesi içerisine tekstil kursu açtık. Şuanda 25 bayan bu kursta eğitim alıyor. Yakında kursiyer sayısı yaklaşık 80 kişi olacak. Ayrıca şubat ayı içerisinde 40 kişilik bir kaynak kursu daha açılacak" dedi.