Nevşehir'de Yeni Yıl Da Mekke'nin Fethi Kutlandı

Nevşehir'de turistik merkezlerde yeni yıl kutlamaları gerçekleştirilirken Semerkand Buhara İlim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin düzenlediği Mekke'nin Fethi yıldönümü nedeniyle düzenlediği konferansı yaklaşık 1000 kişi izledi

Nevşehir'de Yeni Yıl Da Mekke'nin Fethi Kutlandı
Nevşehir'de turistik merkezlerde yeni yıl kutlamaları gerçekleştirilirken Semerkand Buhara İlim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin düzenlediği Mekke'nin Fethi yıldönümü nedeniyle düzenlediği konferansı yaklaşık 1000 kişi izledi.
Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan Semerkand Buhara İlim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Feralan, İslam tarihi açısından büyük bir öneme sahip Mekke'nin fethi ile İslam düşüncesinin oldukça farklı bir önem kazandığını belirtti.
Daha sonra araştırmacı yazar Adem Topal'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta "Gerçek Aşk ve Muhabbet" konusu işlendi. İslam Ahlakının etkin bir şekilde gelişimi için mutlak Allah sevgisinin temel şart olduğunu dile getiren Topal,bunun öncelikli olarak Allah dostlarını sevmekten geçtiğini belirtti. Konferansı AK Parti Nevşehir Milletvekili Mahmut Dede'nin yanı sıra AK Parti İl Başkanı Ersan Erkut,Büyük Birlik Partisi İUl Başkanı Sefer Tavukçu ve HAS Parti Nevşehir İl Başkanı Miktat Şahin ile 1000 e yakın vatandaş topluluğu izledi. Dernek çalışmalarının sinevizyon eşliğinde izlettirildiği etkinlikte ayrıca ilahiler söylendi.Mekke'nin fethi yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlik,aşure dağıtımı ile sona erdi.