Metan Gazı Ekonomiye Kazandırılacak

Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat, Batı Karadeniz Enerji Üssü Projesi kapsamında Amasra'da sürdürülen çalışmalarını yerinde inceleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'e yatırımları hakkında bilgiler verdi

Metan Gazı Ekonomiye Kazandırılacak
Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat, Batı Karadeniz Enerji Üssü Projesi kapsamında Amasra'da sürdürülen çalışmalarını yerinde inceleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'e yatırımları hakkında bilgiler verdi.
Şu ana kadar metan gazı dahil olmak üzere 260 milyon avroluk bir yatırım gerçekleştirdiklerini belirten Mehmet Hattat, "Biz burada belli bir derinliğe inince 110 metre yüksekliğe metanla birlikte taşlar fışkırırdı. Bu durum karşısında biz bunu kapattık. Çatlatma operasyonunu gerçekleştirdik. Bizim 3. operasyonumuzda hazır hale gelmek üzere. Kömür çıkarırken metan pompalama makinelerini de devreye geçirerek, çıkan gazı dışarı vermeyerek ekonomiye kazandıracağız" dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise, bir ton taş kömürünün içinde 35-36 metre küp civarında metan gazının olduğu yerler olduğunu, metan gazının ekonomiye kazandırılmasının Türkiye'nin önemli projeleri arasında yer aldığını ifade etti.