Liseli Gençlerden Hasta Çocuklara Yılbaşı Kutlaması

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinde tedavi gören hasta çocuklar için liseli öğrenciler anlamlı yılbaşı kutlaması gerçekleştirdi.

Liseli Gençlerden Hasta Çocuklara Yılbaşı Kutlaması
DEÜ Hastanesi'nde yatarak tedavi gören ilköğretim okulu öğrencilerine yılbaşı kutlaması düzenlendi. Hastanenin çocuk hastalıkları servisi ile diğer servislerde yatarak tedavi gören ve yılbaşını hastanede geçirmek zorunda kalan hasta öğrencilere Liseli ağabey ve ablalarından anlamlı yeni yıl kutlaması yapıldı. Hasta çocuklara yönelik gerçekleştirilen yeni yıl etkinliğinin sponsorluğunu üstlenen Balçova Nevvar Salih İşgören Lisesi öğrencileri getirdikleri yılbaşı pastasını hasta öğrencilerle birlikte kesip doyasıya eğlendiler.Çeşitli oyun ve gösterilerin sergilendiği yeni yıl kutlamasında liseli öğrenciler getirdikleri hediyeleri hasta öğrenci kardeşlerine dağıttılar. Hasta çocuklara yönelik gerçekleştirilen yılbaşı kutlamasının çocuklar üzerinde olumlu etki oluşturduğunu belirten Hastane İlköğretim Okulu Müdürü Avni Koşar; "Hastane koşullarında yalnız kalan hasta çocuklarımız için gerçekleştirilen bu tür kutlama ve etkinlikler onları motive etmekte ve hasta psikolojisinden uzaklaştırmada etkili bir yöntem oluşturmaktadır" dedi Okul Müdürü Koşar ayrıca kurum, kuruluş ve kişileri hasta çocuklara yönelik olarak katkı ve destek sağlayacak etkinliklerde bulunmaya çağırdı.
Yılbaşı kutlamasına katılan İlköğretim öğrencileri son derece mutlu olduklarını, bu tür etkinlikleri daha sık devam etmesini istediklerini belirttiler. Etkinliğe katkı sağlayan Balçova Nevvar Salih İşgören Lisesi öğrencileri ise, yılbaşı kutlamasını hastanede öğrenci kardeşleriyle geçirmekten çok mutlu olduklarını ve diğer okullarında bu tür etkinliklerde bulunmasının yararlı olacağını dile getirdiler.